Beta

Vilma Pimenoff

Koululaitosta uudistetaan vimmaisesti. Työryhmä ja raportti toisensa jälkeen kertoo, millainen on ihanteellinen digikoulu, kouluton koulu tai oppilaskeskeinen koulu. Oppilaille halutaan opettaa muun muassa tällaisia taitoja:

”Oppimaan oppimisen ja ajattelun taidot, usko itseensä ja kyky nähdä omat vahvuutensa.” (Tulevaisuuden koulun suuntaviivat -raportti)

”Tunnetaidot, sosiaaliset taidot, suvaitsevaisuus, toisten arvostaminen, medialukutaito, kestävä kehitys, empatia, rauhoittumisen taito.”(Tulevaisuuden taidot -verkkokommentointi)

Lisää »

Vuonna 2012 vastaantuleva auto ajautui kirjailija Kari Hotakaisen kaistalle Hämeenlinnan Rengossa. Törmäsi.

Vuosimallin 1993 Volvo 850:n turvatyynyt laukesivat. Hotakainen oli tunnin puristuksissa. Hänet kuljetettiin Medi-Helillä sairaalaan, ja hänen jokainen raajansa operoitiin yhdeksäntuntisessa leikkauksessa.

Hotakainen ei saanut seitsemään kuukauteen kirjoittaa, joten hän keräsi irtolauseita puhelimensa muistiinpanoihin.

Lisää »

Vielä muutama vuosi sitten Ruotsi oli avoin kaikille, jotka tarvitsivat suojaa. Sitten tapahtui jotain. Vaikka elämä Tukholmassa on yhtä mukavaa 
kuin ennenkin, pinnan alla kytee valtava muutos.

 

Öppna era hjärtan, avatkaa sydämenne, sanoi Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt puheessa, joka jää Ruotsin poliittiseen historiaan. Se aloitti Moderaterna-
puolueen eli maltillisen kokoomuksen valtiopäivävaalikampanjan Tukholman Norrmalmstorgilla elokuussa 2014.

Reinfeldt puhui suhtautumisesta pakolaisiin.

Lisää »

Missä ovat sivistysporvarit, kun hallitus tekee koulutusleikkauksia? Tätä kyselee oppositio, vihreät etunenässä. Mutta parempia kysymyksiä olisivat: Millaisia sivistysporvarit edes olivat? Ja miksi vihreät heitä niin kovasti kaipaa?

 

En voi olla ihmettelemättä, edustaja Zyskowicz, miten vanha sivistyspuolue kokoomus, vieläpä oman opetusministerinsä johdolla, on ajamassa alas koulutuksen arvoa. Missä ovat sivistysporvarit nyt, kun heitä tarvitaan? Missä ovat?”

Lisää »

Radio Helsingin tarina on sekoitus 
vapauden riemua ja loputtomia 
velkaongelmia. Nykyinen omistaja Tomi Ruotimo aikoo luovuttaa.

 

Eräänä kesäkuun lopun maanantaina Radio Helsingin kuuntelijat kyselivät Facebookissa, miksei kanavalta tule aamuohjelmaa. Radion pitkäaikaisen toimittajan Anna Cadian sekä vuosien tauon jälkeen kanavalle palanneen Katja Ståhlin äänet puuttuivat eetteristä.

Ja puuttui kanavalta muutakin: päätoimittaja Maria Veitola oli samana aamuna ilmoittanut eronneensa tehtävästään.

Lisää »

Radio Helsingin pääomistaja Tomi Ruotimo aikoo lopettaa Radio Helsingin, jos radiolle ei löydy ostajaa.

Ruotimo kertoo Imagelle luopuvansa radiosta joka tapauksessa, ”jos joku vain ostaa tai ottaa sen”. Vaihtoehtona on myös konkurssi.

Radio Helsinki on pelkästään Teostolle velkaa kymmeniätuhansia euroja, ja vuodenvaihteessa se oli jopa saada häädön vuokranmaksuongelmien takia. Monet tunnetut ohjelmantekijät ovat jättäneet kanavan palkkiorästien vuoksi.

Lisää »

Suomeen on syntymässä Feministinen puolue. Se edustaa uudenlaista feminismiä, joka joidenkin perinteisten feministien mielestä pettää naiset. Uuden feminismin näkökulmasta taas perinteiset suomalaiset feministit edustavat itse sortajia.

 

Lisää »

Suomalaiset juovat enemmän maitoa kuin yksikään toinen kansa maan päällä. Se on seurausta esimerkiksi tehokkaasta markkinoinnista, joka on totuttanut maitoon sukupolven toisensa jälkeen.

 

Noin 7 500 vuotta sitten jossain nykyisen Unkarin alueella tapahtui jotain tavatonta. Täysikasvuinen nisäkäs joi toisen nisäkkään maitoa, eikä sen vatsa tullut kipeäksi.

Lisää »

Muistiin panoja: Lestadiolaisuuden jättänyt äiti, sarjapettäjä, vaimoaan himoava perheenisä, seksisaalistaja ja puutteessa elävä nainen pitivät seksipäiväkirjaa. 

Ja miten ihania orgasmeja he saivatkaan!

 

Syyllisyyttä nautinnosta

Nainen, 32, entinen lestadiolainen, neljä lasta

Lisää »