Beta

Venla Rossi

Lihan loppu. Pelastaako kantasoluista tuotettu keinoliha maailman?

 

Alle 20-vuotiaana paasasin usein ihmisille, miksi heidän ei pitäisi syödä lihaa. Viime vuosinakin olen kirjoittanut useita lehtijuttuja, joissa kerron kasvissyönnistäni. Sehän on nykyään yhä helpompaa, kun erilaisten kasviproteiinien tarjonta lisääntyy ja vaihtoehtoja on vaikka muille jakaa. Ai kaipaanko lihaa? En todellakaan, ajatuskin ällöttää.

Olisipa se totta.

Lisää »

Keskustelija. Muuttuuko vihapuhe pian vihateoiksi? Elina Hirvosen uusi dokumentti tutkii, mitä kärjistynyt aika tekee ihmisille.

 

Tullaanko Suomessa näkemään lisää poliittista väkivaltaa? Elina Hirvonen tutkii tulevassa dokumentissaan vihaa, joka kohdistuu maahanmuuttajiin, puolueisiin, mediaan ja eliittiin. Hirvonen tunnetaan myös suuria aiheita käsittelevistä romaaneistaan. Oikeasti hän ei haluaisi kirjoittaa muusta kun seksistä.

Tulevan dokumenttisi nimi on Kiehumispiste. Mihin se viittaa?

Lisää »

Ei asiantuntijaa voi neuvoa

Avaaja. Suomen parhaaksi valitussa firmassa työntekijän mielipide on yhtä tärkeä kuin pomon.

 

Melkein kaikki yritykset ovat nykyään asiantuntijayrityksiä, sanoo Tuomas Routto, Reaktor-ohjelmistoyrityksen operatiivinen johtaja.

”Eikä asiantuntijoita voi neuvoa heidän työssään. Heille voi ainoastaan antaa mahdollisimman paljon työkaluja, vapautta ja vastuuta”, hän jatkaa.

Lisää »

Moraalitonta! Väärin! Näistä on suomalainen kirjallisuuskohu tehty

1 LUOKKA

Kirjallisuus on keskiluokkaistunut. Kukaan ei kuvaa työväenluokkaa ja sen kärsimystä.

 

KLASSIKKO

1975 Pirkko Saision esikoisteos Elämänmeno haluttiin ilmestyessään julistaa työväenkirjallisuudeksi tekijän vastustuksesta huolimatta, sillä ”oikeista työväenkirjailijoista” alkaa olla pulaa.

2010

Perustettiin Työväenkirjallisuuden päivä, sillä ”työväenkirjallisuus on ilmiönä miltei unohtunut”.

2016

Lisää »

Kekseliäisyys auttaa silloin, kun rahaa on vähän.

Luomo. Postres. G. W. Sundmans. Ja tietenkin ainoa kahden Michelin-tähden ravintolamme, Chez Dominique. Taloudellisesti vaikeat ajat ovat rokottaneet Suomen fine dining -kenttää reippaasti. Fiineimmät paikat ovat joutuneet lopettamaan tai siirtymään esimerkiksi tilausravintoloiksi. Välillä korkeimman keittotaidon on pelätty kuolevan maastamme jopa kokonaan.

Lisää »

Kaupassa on kahta soijarouhetta, joista sen enempää ajattelematta nappaan aina mukaan tummemman vaihtoehdon. Enkä ole ainut: se on Suomessa huomattavasti vaaleaa suositumpaa. Miksi? Koska tumma väri paitsi saa rouheen näyttämään enemmän jauhelihalta myös yhdistyy mielikuvissamme terveellisyyteen. Siihen, että ruoka olisi ahdettu täyteen proteiinia, vitamiineja, flavonoideja, ruisleipää ja 
ties mitä.

Lisää »

Sivut