Beta

Tyyli

Parasta tyyliä ja muotia miehille ja naisille. Pukeutuminen, asusteet ja muut tyyliseikat.

Monet miettivät tennareissa ulkonäköä ja mukavuutta. Lempimerkilläsi saattaa kuitenkin olla rotupolitiikkaan ja luokkataisteluun liittyvä historia. 

 

Ala-asteella sain Reebokin Pump-tennarit, joihin pystyi pumppaamaan ilmaa. Se oli hauskaa: painelin pyöreää punaista ”nappia” kengän kielessä ja tunsin, kuinka kenkä tiivistyi jalkani ympärillä. Äiti työskenteli yrityksessä, joka toi Reebokeja maahan. Hän sai niitä edullisesti tehtaanmyymälästä. Tossuni herättivät ihailua ja huomiota.

Lisää »

Matkaaja

Keskustelija. Ivana Helsinki -merkistä tunnettu Paola Suhonen ei ole koskaan halunnut tehdä vain vaatteita. Joulukuussa Helsingin Taidehallissa avautuva näyttely on siitä jälleen yksi osoitus.

 

Paola ja Pirjo Suhosen Ivana Helsinki on ollut ensimmäinen suomalainen vaatemerkki sekä Pariisin että New Yorkin muotiviikoilla, mutta muodin rinnalla Paola Suhonen on koko ajan tehnyt omaa elokuva- ja valokuvataidettaan. Niillä kaikilla on yhteinen juuri, tienvarsien taikamaailma, josta Suhosen näyttelykin kertoo.

Lisää »

Sadesää jakaa ihmiset kahteen leiriin. Yhtäällä ovat funktionalistit, joiden mielestä huonoa ulkoiluilmaa ei ole olemassakaan – on vain vääriä vaatteita. He vetävät sadetakin päälle ja kumisaappaat jalkaan eivätkä välitä, vaikka taivaalta sataisi mitä. Tyyli on toissijaista. Toisaalla ovat esteetikot, jotka inhoavat sadevaatteita. Tihkusateella voi vielä joten kuten pärjätä vettähylkivällä päällystakilla, mutta toisinaan täysin vedenpitävä sadetakki olisi ainoa järkevä valinta.

Lisää »

Kalastajahattu ei ole enää vain lomailijan, 
entisen rokkarin tai vauvan ykkösasuste.

 

Parhaimmillaan Kalastajahattu on maastonvihreä, koristettu taidokkaasti tehdyillä värikkäillä perhoilla ja koskessa reisiään myötä seisovan kalastajan päässä.

Todellisuudessa kalastajahattu on usein etelänmatkalta hätäisesti ostettu kirjava ja huonosti istuva lätsä, joka suojaa päätä auringolta mökkilaiturilla maatessa.

Ensi kesänä hattu päässä 
kalastetaan enemmän pitopöytien äärellä kuin järvellä.

Lisää »

Sivut