Beta

Timo Pyykkö

Avaaja. Kustannusalalta puuttuu kykyä ymmärtää numeroita, sanoo kirjailija Karo Hämäläinen.

 

Kirja-alalla ei ymmärretä alan taloudellista logiikkaa, sanoo kirjailija, taloustoimittaja ja Parnasson tuottaja Karo Hämäläinen. Hänen mukaansa kirja-ala on siitä harvinainen ala, että sen toimijoilta odotetaan liiketaloudellisesti järjettömiä toimia. Kustantamot tuottavat kirjoja, joista jo ennakkoon tiedetään, että ne eivät myy. Ja kirjakaupat ottavat hyllyihinsä kirjoja, joista tietävät, että niitä ei kannattaisi ottaa pölyttymään.

Lisää »

Elokuvaohjaaja JP Siili kirjoitti elokuvan syyrilaisesta pakolaistytöstä.

"Kirjoittaessani tiesin, että leffana sen pitäisi olla elokuvateattereissa nyt. Pakko se oli silti tuutata. Leffaa siitä ei siis tule, eikä kirjaakaan", Siili kertoo. 

Tarina kertoo Eurooppaan pyrkivästä 14-vuotiaasta syyrialaistytöstä, joka jumittuu vihreälle oksalle Libyaan työskentelemään pakolaisten salakuljettajille.

Image julkaisee elokuvakäsikirjoituksen sellaisenaan:

 

EXT. SYYRIALAINEN PIKKUKYLÄ – PÄIVÄ

SOTA

Lisää »

Miten saadaan ihmiset innostumaan? Timo Santala, yksi Ravintolapäivän perustajista, ei ole löytänyt kaavaa, jolla idean saisi varmasti lähtemään lentoon. Joskus se vain tapahtuu ja muuttaa koko yhteiskuntaa. Joitakin asioita kannattaa silti muistaa.

Vain tehdyt teot lasketaan. ”Älä jää hautomaan. Useimmiten isoimmat esteet uuden tiellä ovat oman pään sisällä. Just do it! Idean synnystä ensimmäiseen Ravintolapäivään meni alle kuukausi.” 

Lisää »