Beta

Tero Kartastenpää

Suomeen on syntymässä Feministinen puolue. Se edustaa uudenlaista feminismiä, joka joidenkin perinteisten feministien mielestä pettää naiset. Uuden feminismin näkökulmasta taas perinteiset suomalaiset feministit edustavat itse sortajia.

 

Lisää »

Keskustelija. Käsikirjoittaja Pekko Pesonen on kova tekemään töitä. 
Pitkien työpäivien seurauksena syntyy kahdenlaisia elokuvia.

 

Käsikirjoittaja Pekko Pesonen kerää yleisömassoja Napapiirin sankarit -komedioilla ja 
viiden tähden arvioita Talvivaara-kaivosdraamalla Jättiläinen. Menestyksessä auttaa se, 
että häntä innostavat yhtä lailla muotiblogit, työn muutos sekä pitkät työpäivät. Seuraavaksi hän aikoo naurattaa startup-yrittäjillä.

 

Elokuvillasi on yli miljoona katsojaa. Olet käsikirjoittajien Eppu Normaali.

Lisää »

Joonas Neuvosen dokumentti Reindeerspotting kuvaa rovaniemeläisten huumeidenkäyttäjien elämää. Ankea todellisuus kävisi huumevalistuksesta, mutta se ei ole ohjaajan mukaan elokuvan tarkoitus.

 

Kuumeinen mies istahtaa voipuneena vuosaarelaisen ravintolan puupenkille. Niskassa roikkuu rastoja ja kasvojen parta sojottaa kuin risukasa. Joonas Neuvonen, 30, katsoo kaukaisuuteen, mutta ei ole poissaoleva. Hän kääntää katseen silmiin ja hymyilee.

Lisää »

Toimittaja muutti arkionnen kulisseihin kesän asuntomessualueelle.

 

Onko sinulla unelmakoti, kysyy sisustuslehti. Nostan katseeni lehdestä vessan tummakaakeliseen seinään. Lavuaarin vieressä seisoo lintuveistos ja nurkkaan on aseteltu savikulhot. Vieressä aukeaa kynttilöin koristeltu walk in closet -huoneeni ja takana kajastaa beige makuuhuone. Nyökytän päätäni. Omakotitaloni on täynnä ylellistä tilallisuutta.

Lisää »

Suomalainen supersankari Laserskater on auttanut ihmisiä hädässä jo 14 vuotta. Image seurasi nykyajan hyväntekijää Helsingin seudulla.

Helsingin rautatieaseman ikkunasyvennyksellä istuu peloton mies. Hän tuijottaa tiukasti asemapihan ihmisvilinään. Pitkä ja jäntevä rullaluistelija on valmis puolustamaan avuttomia ja heikkoja.

Kun hetkeksi kääntää katseensa, Laserskater on jo kiitänyt asemahalliin partioimaan. Enää kuuluu vain rullien hurinaa. Huh, hän on nopea.

Lisää »