Beta

Televisio

Mitä kannattaa katsoa ja miksi. Television tiiliskivet ja katsomisen arvoiset ohjelmat.

En olisi uskonut, että Adam Sandler voi olla näin hyvä. Vaikka Paul Thomas Anderson (Punch-Drunk Love) ja Judd Apatow (Funny People) ovat aiemminkin hyödyntäneet häntä vakavammissa rooleissa, onnistuu Cannes’n kilpasarjassa esitetty The Meyerowitz Stories (New and Selected) yllättämään.

Lisää »

Hyvästi yhteinen televisio? Mitä käy demokratialle, kun televisio vetoaa 
vain tunteisiin? Anu Koivunen pohtii 
esseessään televisiokansan tulevaisuutta.

 

Yli kolme miljoonaa suomalaista katsoi viime itsenäisyyspäivänä televisiosta Linnan juhlia. Yli kolme miljoonaa! Kättelyä, kahvin juontia, haastatteluja ja tanssia.

Toiseksi suosituin televisio-ohjelma viime vuonna oli toukokuinen jääkiekon MM-finaali, jossa Suomi kohtasi Kanadan. Sitä jännitti kaksi ja puoli miljoonaa katsojaa.

Lisää »

Suomalainen televisio on maailman pienin hiekkalaatikko, jossa pärjää olemalla tavallinen, mukava ja vähän toistaitoinen, kirjoittaa Antti Holma. 

 

Apple Watchistaan House of Cardsia katsova Senior Social Medialist istuu Uberiin, rapsuttaa peukalolla nivustaan ja kirjoittaa sitten sillä twiitin: Lineaarinen televisio on kuollut #uudetmuodot.

Lisää »

Noin viikon uutiset on tv-muotoon siirrettyä stand upia, sanoo Jukka Lindström. Huolellisen käsikirjoituksen avulla on tarkoitus luoda illuusio siitä, että kaikki on improvisoitua. Lindström ei usko satiirin voimaan tai yhteiskunnalliseen tehtävään mutta ei pelkää myöskään suututtaa vallanpitäjiä.

Suomalaisia sketsisarjoja on helppo 
luetella, mutta satiiria ei tule mieleen 
kuin Iltalypsy ja Hyvät herrat. Miksi sitä 
ei tehdä?

Lisää »

Sivut