Beta

Sami Saramäki

Miten ihmeessä Tom of Finlandin nahkaiset homosonnit löysivät patalappuihin ja lakanoihin painettuina tiensä ihan tavallisten anoppien joululahjapaketteihin, kysyy Antti Holma. 

 

Dome Karukoski Helsingin Sanomissa 14.2.2016: [Tom of Finlandin] kuvia katsoessaan monet näkevät vain isoja munia, Karukoski sanoo. ”Mutta entä jos laitatkin käden sen kohdan päälle ja tarkastelet kuvaa uudestaan. Silloin voi ymmärtää kuvien todellisen luonteen, sen mistä kuvien ihmisten elämässä on kysymys. Kyse on vapaudesta. Ja se on iso asia.”

Mutta niin on munakin.

Lisää »

Vielä kymmenen vuotta sitten Antti Kauppinen sai suudella poikaystäväänsä Nevskillä rauhassa. Nyt venäläisissä sateenkaariperheissä pelätään, että valtio vie heidän lapsensa.

 

Pienessä pietarilaisessa transsukupuolisten suosimassa baarissa aika on pysähtynyt vuosikymmeniä sitten. Ikkunat on peitetty valkoisilla pitsiverhoilla, ja pöytiä peittävät nukkaantuneet satiinipöytäliinat. Tarjoilija johdattaa minut ja ystäväni nurkkapöytään ja tuo meille makeaa sovjetskoje shampanskojea, venäläistä samppanjaa.

Lisää »

FC Hongan urheilullisen menestyksen takana on taloudellinen katastrofi. Image selvitti, millainen soppa valmentaja Mika Lehkosuon potkujen, pelaajien jatkuvasti rästissä olevien palkkojen ja tulevien käräjien taustalta löytyy.  


Aloitetaan viimeisestä iskusta. Se lyödään vasten jalkapallojoukkue FC Hongan pelaajia keinonurmikentän laidalla helmikuun seitsemännen päivän iltana. On perjantai. Joukkueen harjoitukset ovat päättyneet Ratiopharm Arenan kuplahallin yläkerroksessa, jossa Honka harjoittelee talvisin.

Lisää »