Beta

Ruben Stiller

Ruben Stiller tunnetaan tv-kasvona, Imagen kolumnistina ja yhteiskuntakriitikkona.

Tarkalleen 20 minuuttia 10,9 sekuntia. Tämän ajan olemme  menettäneet, eikä se koskaan palaa.

Toukokuun 1. päivänä 1921 Suomen aika standardisoitiin kansainväliseen Greenwitch-aikaan. Uusi aika oli 20 minuuttia 10,9 sekuntia edellä siihen asti voimassa ollutta Helsingin paikallisaikaa. Suomen historiaan jäi ammottava aukko, joka on tyystin unohdettu Suomi 100 -juhlavuonna.

Lisää »

Ruben Stiller ei jaksa tuntea liberaalia syyllisyyttä muutamaa minuuttia kauempaa.

 

Ei kuulemma pitäisi pelätä. On vain jatkettava elämää kuin mitään ei olisi tapahtunut. Terrorismi voitetaan teeskentelemällä, että arki jatkuu entiseen malliin.

Niinpä niin.

Turun terrori-iskun jälkeen menin Kampin kauppakeskukseen ja pälyilin jo matkalla ympärilleni. Mietin, mitä tekisin, jos joutuisin keskelle hyökkäystä. Katselin kauppakeskuksen uloskäyntejä ja harrastin etnistä profilointia.

Lisää »

Kolumni | Trumpin vastustus peukutuksilla lämmittää vain hetken, varoittaa Ruben Stiller.

 

So not go gentle into that good night, /
Old age should burn and rave at close of day; / Rage, rage against the dying of the light. – Dylan Thomas

70-vuotias mies mesoaa vallan huipulla ja yrittää unohtaa kuolevaisuutensa. Jostain syvältä kuuluu ikävä kuiskaus omasta riittämättömyydestä ja rajallisuudesta, mutta ääni vaimenee twiitatessa. Nuori vaimo seisoo vieressä ja yrittää ajoittaa laskelmoidun hymynsä täydellisesti.

Lisää »

 

Kolumni | On aika opetella esitystalouden kieltä, kirjoittaa Ruben Stiller.

 

Haluatteko kuulla esitystalouden paskapuhetta? Olkaa hyvä, täältä pesee:

Digitaalinen asiakaskokemus on asiakaskokemus.

Luitte aivan oikein. Asiakaskokemus on asiakaskokemus.

Lause on peräisin Suomen markkinointiliiton MARKin nettisivulta. Se on tyypillistä tämän ajan paskapuhetta: sana digitalisaatio yhdistetään sanaan asiakkuus ja lisätään puheeseen vähintään kerran sana rajapinta.

Lisää »

Zeitgeist | Salviapasta ja vilpittömyys ovat nousussa, kirjoittaa Ruben Stiller.

 

Nousussa: salviapasta. Haluatko sykkiä samassa tahdissa Zeitgeistin kanssa, oletko trendsetteri? Satsaa salviapastaan.

Salviapastaa keittänyt perhe hymyilee aamusta iltaan ja viettää laatuaikaa kauniiden ja lahjakkaiden lasten seurassa. Kukaan ei ole läski, ja isä ja äiti saavat yhdynnöisssä orgasmin yhtä aikaa.

Lisää »

Eikö ole mahtavaa? Vihdoinkin mahdollisuus kauhistella peruukkipäisen fasistin puheita viikosta toiseen. Ja kenen öykkärimäisen naurun kuulemmekaan jostain kaukaa Lännestä? Niinpä niin, Donald Trump nauraa ja taputtaa itselleen. Käyttäydymme kuin Pavlovin koirat: Trump sanoo jotain tyhmää ja rasistista, ja me kuolaamme moraalisesta itsetyytyväisyydestä. Päivittelemme mörköä ja tuotamme lisää pöhinää, josta Trumpin kaltaiset poliitikot elävät.

Lisää »

Se tunne | Elämä on yhtä jakamista, eikä Ruben Stiller pidä siitä.

 

Jaetaan elämää suuremmat kuvat ruoka-annoksista ja katetusta pöydästä, levitetään maailmalle kakaroiden hauskat tokaisut, kidutetaan lähimmäisiä banaaleilla lomakuvilla. Brändätään näin perheen elämä.

Loputon määrä kuvia ja kommentteja, joille näytetään velvollisuudesta peukkuja.

Voi jumalauta, kuinka tuokin perhe jaksaa vetää roolia, peukkuja, klik.

Haistakaa paska, meillä ei ole varaa matkustaa teidän lomakohteeseenne, peukkuja, klik.

Lisää »

Kolumni | Miksi suomalaisesta väkivallasta ei nouse älämölöä, Ruben Stiller ihmettelee.

Palataan aikaan ennen pakolaiskriisiä. Millainen olikaan se puhdas ja viaton Suomi, jota turvapaikanhakijoiden jatkuva virta ei järkyttänyt?

Annetaan tilastojen puhua:  Uutinen vuodelta 2012 kertoo, että Suomessa nainen joutui perheväkivallan uhriksi yli kaksi kertaa todennäköisemmin kuin EU:ssa keskimäärin. EU:n perusoikeusviraston vertailevassa tutkimuksessa Suomi sijoittui kolmen kärkeen, kun kysyttiin naisten kokemuksia nykyisen tai entisen kumppanin väkivallasta.

Lisää »

Suvakilta lipsahtaa

 

Kolumni | Ruben Stiller tuntee syyllisyyttä siitä, että pelkää romanikerjäläisten varastavan lompakkonsa.

 

Yritän olla suvakki, mutta suvaitsevaisuuden suksi lipsuu jatkuvasti ladulta. Muukalaisen kohtaaminen aiheuttaa minulle usein vaivaantuneisuuden tunteen ja stressaa.

Kerron tässä muutaman esimerkin. Suhtautukaa ennakkoluuloihini ja neurooseihini suvaitsevaisesti, niin lupaan kohdella lempeästi teidän ennakkoluulojanne.

Lisää »

Sivut