Beta

Reetta Niemensivu

Mitkä Facebook-päivitykset ärsyttävät eniten? Ne joissa hehkutetaan ihania asioita, varoitetaan Facebookin tietosuojasta, kerrotaan päivän tapahtumista ilman punchlinea tai huolestutaan maailman menosta? Eivät. Eivätkä edes ne, joissa jaetaan latteita elämänviisauksia tai arkikuvahaasteita.

Nämä päivitykset ovat liikuttavia. Niiden pilkkaaminen on kuin ivaisi lapsen tarinoiden epäloogisuutta.

Ärsyttävintä on snobbailu, älyllisellä ylemmyydellä leuhkiminen.

Lisää »

New Yorkin pormestari Bill de Blasio allekirjoitti kesäkuussa lain, jonka seurauksena kaikista kaupungin julkisista vessoista tulee sukupuolineutraaleja, siis unisex-vessoja. Ruotsissa miltei kaikki vessat ovat jo vessoja ilman etuliitteitä, ja Suomessakin käytäntö on leviämässä.

Ketkä voittavat? Tietysti he, jotka eivät ongelmattomasti voi tai saa valita mies- ja naiskylttisistä vessoista omaansa.

Entäs muut voittajat ja häviäjät?

Lisää »

Kun menin uuden miesystäväni kanssa hänen kaveripariskuntansa luokse kylään ensimmäistä kertaa, minut otettiin vastaan halauksella. Olin yllättynyt ja otettu ventovieraan ystävällisestä eleestä.

Halailu tuli muotiin, kun olin yläasteiässä 1990-luvun lopussa. Tytöt alkoivat osoittaa ystävyyttään halaamalla, mikä kaiketi vahvisti ryhmähenkeä. Nykyään miehillekin on luontevaa halata kaveria tavatessa.

Lisää »

Alakulttuurin naisvihaa

Naisellisten naisten on vaikea löytää paikkaansa lesbopiireissä.

Jos olen homobaarissa nähnyt kiinnostavan naisen seurueineen 
ja pyytänyt liittyä seuraan, minut on otettu tosi nyreästi vastaan tai 
ei ollenkaan. On myös tultu suoraan sanomaan, usein naureskellen, että mitä sinunlaisesi täällä tekee.”

Matilda, 19, on kiinnostunut naisista enemmän kuin miehistä – mutta harva sitä uskoo, sillä hän on meikkaava blondi korkeissa koroissaan.

Lisää »

Monet naispuoliset sinkkukaverini ovat lopettaneet satunnaisen seksin harrastamisen. Tinderistä seksiä löytyisi ainakin periaatteessa helpommin kuin koskaan, mutta he eivät enää jaksa yhden illan seksin aiheuttamaa stressiä ja pettymyksiä. Satunnainen seksi ei ollutkaan niin mutkatonta ja ihanaa kuin he olivat kuvitelleet.

Lisää »

Mitä yhteistä on Nicki Minajilla, Miley Cyrusilla ja Rihannalla? He ovat paitsi tämän hetken menestyneimpiä muusikkonaisia, heillä on aktiivinen ja jännittävä seksielämä – tai sellaisen kuvan he ainakin haluavat antaa.

Cyrus esittää Adore you -videossaan masturboivansa, Rihannan ja Nicky Minaj﷯in intiimit seksikuvat ovat ”vuotaneet” nettiin, ja Minaj on kertonut lehdissä, kuinka orgasmikeskeinen hän on yhdynnässä.

Lisää »

Riitaisat erot ovat ysäriä. Nykyään kuuluu jopa olla ystäviä exän nykyisen kanssa, vaikka ero olisi johtunut hänestä. Ainakin julkkisten mukaan. Näyttelijä Miia Nuutilalle entisen miehen nykyinen puoliso on kuin sisko (MeNaiset 36/2015), vaikka uusi puoliso tuli miehen elämään, kun mies oli vielä nykyinen.

Juontaja Mari Sainion joulupöydässä istuu myös nykyisen miehen entinen vaimo äiteineen (MeNaiset 49/2013) – vaikka Sainio tuli miehensä nyxäksi, kun ex-vaimo ei ollut vielä ex.

Lisää »

Pariskunta tekee lähtöä iltamenoihin, kun toinen (useimmiten nainen) ohimennen ehdottaa, että toinen (useimmiten mies) voisi yllä olevien vaatteidensa sijaan laittaa sen uuden, yhdessä hankitun paidan,   jonka nainen on valinnut.

Parisuhteen alussa vaatteet halutaan repiä toisen päältä, mutta myöhemmin ilmiölle ilmaantuu toinenkin, vähemmän seksikäs syy: kumppanin pukeutumisen aiheutuva häpeä, joka saa kaihtamaan juhlia ja julkisia paikkoja.

Lisää »

Mobiilideittien aikana toisen tärkeimmät piirteet pitää selvittää heti.

Ystäväni teki, niin kuin useat sinkut tekevät – lähti elokuviin uuden Tinder-tuttavuutensa kanssa. Teattereihin oli tullut Fifty Shades of Grey, ja jostain syystä elokuvan seksiteema oli jäänyt molemmille hämäräksi.

”Kun nainen näkee elokuvassa sen leikkihuoneen, ajattelin että oh shit. Kun aktikohtaukset alkoivat, en tiennyt, minne katsoa”, ystäväni kertoi.

Treffikumppanit vilkaisivat toisiaan, tunnelma elokuvasalissa jähmettyi.

Lisää »

Sivut