Beta

Pekka Hiltunen

Susanna Kuparinen tekee raivokasta poliittista teatteria, joka puolustaa köyhiä ja syrjittyjä. Journalistina hän kovistelee kohteitaan sitkeästi jankuttaen. Image testasi, mitä Kuparisesta selviää, kun häneen soveltaa hänen omia keinojaan.

 

Miksi Voima ei ole koskaan kertonut lukijoilleen sitä, että käräjäoikeus vapautti Paavo Voutilaisen syytteistä?

Lisää »

Ensin oli näytelmä, sitten tuli kirja, ja sitten alkoi tapahtua. Sofi Oksasen Puhdistus on teos, jonka Suomessa ennennäkemätön menestys kasvaa yhä. Tarinaan kuuluu palkintoja, ylistystä, riitoja, kansainvälistä bisnestä. Huhuja siitä, kuka sanoi mitä ja ketkä teoksen oikeastaan kirjoittivat. Image kertoo, miten syntyi kirjallisuusilmiö, joka on muuttanut suomalaista kulttuurielämää. Mukana oli monia ihmisiä, joilla kaikilla on sanottavaa Oksasesta ja siitä, mitä tällaisiin tarinoihin tarvitaan.

Lisää »

Ruokaviihde on nyt television suurin trendi, ja tammikuussa se kiihtyy äärimmilleen. Luvassa on jännitystä, jota tehdään kiroilevista keittiömestareista ja meille kaikille rakkaasta, arkisesta asiasta: syömisestä.

 

Lautasella on annos täytettyä häränrintaa, ankanmaksakastiketta ja punajuuripelmeni. Pöydässä istuu joukko ihmisiä, jotka maistavat annosta samalta lautaselta ja kommentoivat sitä.

Lisää »

Masennuslääkkeiden teho on pelkkä illuusio, ja sen ovat meille myyneet isot lääketehtaat, sanoo amerikkalainen professori. Muualla maailmassa tästä on syntynyt suuri kohu. Suomessa ei.

Ensimmäinen ei on lyhyt ja säikähtynyt. Se sanotaan puhelimessa.

"Ei. En halua olla mukana tällaisessa."

Miksi? Onko siihen joku syy?

"Ei. Ei ole. En vain halua olla julkinen psykiatri tässä asiassa."

Lisää »

Kirjallisuusko kriisissä? Ja katin kontit. Kirjat ja kirjailijat ovat nyt seksikkäämpiä kuin koskaan.

Jos seuraa kirjallisuutta vain uutisotsikoiden kautta, voisi kuvitella, että kirjoilla menee huonosti. Suuret kustantamot ovat potkineet väkeä ulos, ja sähkökirjojen tulosta hössötetään. Ei hätää! Perinteistä paperikirjaa ei noin vain korvata, ja kirjallisuus – se elää uutta kukoistuskauttaan.

Uudet formaatit

Lisää »

Lääkkeet ovat huumemarkkinoiden 2000-luvun hitti. Niitä käyttävät etenkin nuoret, ja ne ovat jopa vaarallisempia kuin perinteiset huumeet. Pelkästään kipulääke kodeiini alkaa olla isompi ongelma kuin heroiini - mutta sitä eivät tiedä monet alan asiantuntijatkaan.


Vain aavistus sumeaa hitautta miehen katseessa paljastaa, että jotain on nautittu.

Jarin olemus on leppoisa ja puhe selkeää. Istumme iltapäivän auringonpaisteessa Helsingin keskustassa, puistonpenkillä Tokoinlahden rannalla.

Lisää »

Vuosia sitten kirjailija Riku Korhonen hurahti Irakin sotaan. Se muutti hänen elämänsä ja antoi alkusysäyksen kirjalle parisuhteen kuolemasta.

 

Se oli yksi uutinen muiden joukossa, samanlaisia oli kantautunut Irakin sodasta muitakin, mutta sen kuva sai Riku Korhosen itkemään.

Iso mies luki lehteä, ja sitten kyyneleet purskahtivat esiin.

Lisää »

Petri Räisänen on suosittu joogaopettaja, jota fanit ulkomailla seuraavat kuin rocktähteä. Mutta kuinka yhdistää leveä elämä ja henkisyys?

Kuvittele elämä, jossa ei jokaisena päivänä katsota tv:tä vaan tehdään harras, vaativa harjoitus.

Siinä asetutaan istumaan lattialle. Hengitetään syvään. Tehdään sarja erilaisia liikkeitä. Venytään kehoa koetteleviin asentoihin. Kestetään pieni kipu, kun lihakset väsyvät ja jänteet panevat vastaan.

Se tehdään joka ikinen päivä, yleensä varhain aamulla. Satana aamuna. Tuhantena.

Lisää »

Sivut