Beta

pääkirjoitus

Olen täällä oppimassa. Näin on otsikoitu tämän numeron kansijuttu ja henkilökuva vihreiden ensimmäisen kauden kansanedustajasta Antero Vartiasta. Artikkeli näyttää 37-vuotiaasta poliitikosta puolia, joista moni on julkisuudessa jäänyt vähälle huomiolle. Kyllä, Vartia on perustanut näyttäytymisravintoloita Etelä-Helsingin rannoille. Hän on silti myös idealisti, joka on huolestunut yhtä lailla demokratiamme tilasta ja hauraudesta kuin tavasta, jolla politiikassa keskustellaan.

Lisää »

Jätin Imagen päätoimittajan tehtävät elokuussa. Jo ennen sitä sovimme, että kirjoittaisin viimeisen pääkirjoitukseni tähän numeroon, sillä aihe on tärkeä ja liittyy läheisesti Imageen. Aihe on valokuva, ja se on myös tämän numeron teema.
Valokuvaa tehdään enemmän kuin koskaan ja se voi paremmin kuin koskaan. Elämme kiihtyvässä kuvavirrassa, mutta suurin osa valokuvasta on aiempaa yhdentekevämpää.

Lisää »

Tein kahden vuosikymmenen ajan tv-ohjelmia. Viime vuodet olen keskittynyt kouluihin. Näitä kahta, hyvin erilaista maailmaa yhdistää yksi asia: jokainen kokee olevansa molempien alojen asiantuntija.

Se, että ihminen osaa katsoa televisiota, luo hänelle illuusion siitä, että hän ymmärtää, miten hyviä ohjelmia tehdään. Se, että ihminen on joskus ollut koulussa, pätevöittää hänet kertomaan, millainen koulun pitäisi olla.

 

Lisää »