Beta

Niklas Thesslund

Niklas Thesslund on Imagen päätoimittaja.

Näyttelijä ja ohjaaja Kari Heiskanen sanoi vanhassa haastattelussa, että toistuvasta muuttamisesta lapsuudessa oli hyötyä television sketsiviihdesarjojen teossa myöhemmin. Kun edessä oli aina uusi luokka, naapurusto tai potentiaalisten kavereiden ryhmä, siihen päästääkseen oli ensin ymmärrettävä, kuinka se toimii ja mitkä ovat sen roolit. Oli katsottava ulkopuolelta.

Lisää »

Olen täällä oppimassa. Näin on otsikoitu tämän numeron kansijuttu ja henkilökuva vihreiden ensimmäisen kauden kansanedustajasta Antero Vartiasta. Artikkeli näyttää 37-vuotiaasta poliitikosta puolia, joista moni on julkisuudessa jäänyt vähälle huomiolle. Kyllä, Vartia on perustanut näyttäytymisravintoloita Etelä-Helsingin rannoille. Hän on silti myös idealisti, joka on huolestunut yhtä lailla demokratiamme tilasta ja hauraudesta kuin tavasta, jolla politiikassa keskustellaan.

Lisää »

Tarina kerrotaan heti kirjan ensimmäisillä sivuilla. Yhdysvaltalaisen baseballjoukkueen syöttäjä oli epäonnistunut pelissä ja soitti maansa myyneenä seuran käyttämälle urheilupsykologille pyytääkseen apua. Kuunneltuaan syöttäjän itsesyytöksiä psykologi kysyi, mitä syöttäjä tekee silloin, kun hänen pelinsä todella kulkee ja kuinka.

Syöttäjä kertoi: kun hän heittää oikein hyvin, heitossa on voimaa koko vartalosta ja kova syöttö lähtee sinne, minne hän haluaa, syötöt ovat heti suoria ja syöttäjä pystyy vaihtelemaan niiden vauhtia.

Lisää »

Matkaaja

Keskustelija. Ivana Helsinki -merkistä tunnettu Paola Suhonen ei ole koskaan halunnut tehdä vain vaatteita. Joulukuussa Helsingin Taidehallissa avautuva näyttely on siitä jälleen yksi osoitus.

 

Paola ja Pirjo Suhosen Ivana Helsinki on ollut ensimmäinen suomalainen vaatemerkki sekä Pariisin että New Yorkin muotiviikoilla, mutta muodin rinnalla Paola Suhonen on koko ajan tehnyt omaa elokuva- ja valokuvataidettaan. Niillä kaikilla on yhteinen juuri, tienvarsien taikamaailma, josta Suhosen näyttelykin kertoo.

Lisää »

Näytelmäkirjailija-ohjaaja Juha Jokelan tuore näytelmä Sumu sijoittuu jälleen työpaikalle, sillä työpaikat ovat eri aatemaailmojen törmäysratoja.
 

Juha Jokelan näytelmässä Sumu Venäjä edustaa pikkufirman markkinointipäällikölle mahdollisuutta lyödä rahoiksi ja saman yrityksen tutkijalle ihmisoikeuksia polkevaa hirviövaltaa. Firman toimitusjohtajan elämä on vaikeampaa, sillä hän on näiden kahden välissä ilman samankaltaista periaatteellisuuden selkänojaa. 

Lisää »

Sivut