Beta

Niklas Thesslund

Niklas Thesslund on Imagen toimituspäällikkö.

Matkaaja

Keskustelija. Ivana Helsinki -merkistä tunnettu Paola Suhonen ei ole koskaan halunnut tehdä vain vaatteita. Joulukuussa Helsingin Taidehallissa avautuva näyttely on siitä jälleen yksi osoitus.

 

Paola ja Pirjo Suhosen Ivana Helsinki on ollut ensimmäinen suomalainen vaatemerkki sekä Pariisin että New Yorkin muotiviikoilla, mutta muodin rinnalla Paola Suhonen on koko ajan tehnyt omaa elokuva- ja valokuvataidettaan. Niillä kaikilla on yhteinen juuri, tienvarsien taikamaailma, josta Suhosen näyttelykin kertoo.

Lisää »

Näytelmäkirjailija-ohjaaja Juha Jokelan tuore näytelmä Sumu sijoittuu jälleen työpaikalle, sillä työpaikat ovat eri aatemaailmojen törmäysratoja.
 

Juha Jokelan näytelmässä Sumu Venäjä edustaa pikkufirman markkinointipäällikölle mahdollisuutta lyödä rahoiksi ja saman yrityksen tutkijalle ihmisoikeuksia polkevaa hirviövaltaa. Firman toimitusjohtajan elämä on vaikeampaa, sillä hän on näiden kahden välissä ilman samankaltaista periaatteellisuuden selkänojaa. 

Lisää »

Yhdeksän vuotta sitten Niklas Thesslund tiesi, että pian syntyvä lapsi mullistaisi hänen elämänsä. Mutta millä tavalla, sitä hän ei tiennyt.

 

Sää sairaalan paksujen seinien takana on kirkas ja kylmä. Tammikuinen pakkaspäivä parhaasta päästä, narskuva ja kirkas kuin talvipäivät lapsuudessa.

Lisää »

Tavallisten ihmisten seksi on niin kovin tylsää. Mutta poptähdet ja fiktiiviset hahmot, aivan toisenlainen meno. Ainakin jos sellaisen kuvittelee itse. Fanifiktion suosituimmissa tarinoissa poikabändeissä ei vain lauleta yhdessä.

 

Kun käteni olivat vapautuneet toisen kerran, venyttelin niitä ja tartuin köyteen.

”Missä opit tekemään solmuja?”

”Partiomenneisyys”, Harry totesi asiallisesti.

Tuntui, kuin minua olisi lyöty puulla päähän. Harry reagoi yllättyneisyyteeni huvittuneisuudella.

Lisää »

Pohjois-Karjalan Lieksassa kantaväestön ja maahanmuuttajayhteisön välillä on yhä syvä juopa. Puhumattomassa kaupungissa sen tuntee.

Kysymys voisi olla Trivial Pursuitista, ellei olekin. Mikä Fennoskandian kaupunki on kauimpana merestä? Vastaus on Pohjois-Karjalan Lieksa, mutta aivan naapurissa eivät ole muutkaan paikat. Joensuusta on ajettava mäntykankaiden ja soiden halki 80 kilometriä pohjoiseen, ennen kuin Lieksanjoki alittaa maantien. 50 kilometrin päässä on Nurmes, suoraan lännessä Pielisen vastarannalla Juuka. 

Lisää »

Ari-Pekka Liukkonen on uimari, joka tuli kaapista. Hän on yksi Imagen Sankareista 2015.

Kilpauimari Ari-Pekka Liukkonen voitti pronssia 50 metrin vapaauinnissa pitkien ratojen EM-kilpailuissa viime elokuussa. Se oli luultavasti seurausta hyvistä harjoituksista keväällä ja kesällä: Liukkonen pystyi jälleen treenaamaan lujaa, kun pari vuotta vaivannut mykoplasma vihdoin hellitti viime vuoden helmikuussa. Samassa kuussa Liukkonen kertoi avoimesti homoseksuaalisuudestaan, ensimmäisenä suomalaisena huippu-urheilijana.

Lisää »

Sivut