Beta

Nick Tulinen

Miika Nousiainen on keskimääräistä paremmin televisiossa viihtyvä kirjailija. Monet pitävät häntä hauskana, mutta eivät aivan kaikki.

 

Kuvaavinta on ehkä tämä: vaikka mies on kirjailija, on aloitettava tarinalla television visailuohjelmasta.

Hyvät ja huonot uutiset oli humoristinen ajankohtaisohjelma, jossa Henkka Hyppönen luki panelisteille tuoreita uutisia, jotka näiden oli rankattava hyviksi tai huonoiksi vitsikkäällä perustelulla. Ohjelman suola eivät olleet uutiset tai perustelut sinänsä, vaan panelistien niiden pohjalta aloittama hyväntahtoinen kuittailu.

Lisää »

Mika Kivelä ei ole ihan tekstiensä näköinen mies. Kivelän runot ovat viinan ja rakkaan huulesta haljenneen veren tahmaamia kohtauksia syrjäytyneiden ihmisten arjesta, mutta runoilijan oma arki on toisenlainen. Kivelä asuu rivitalossa, käy päivätöissä tavaratalossa, ajaa Opel Astralla ja kirjoittaa selvinpäin. Silti hän kokee jatkavansa Arto Mellerin kaltaisten rappiorunoilijoiden ja toisaalta turkulaisten undergroundlyyrikoiden, kuten Markku Inton ja Jarkko Laineen, perintöä. Beat-runouden vaikutteet saavat kuulua teksteissä vahvana, Kivelä sanoo.

Lisää »

Parasta ei tarvitse tehdä, ainoastaan parhaansa resurssien puitteissa.

 

Hyvä peli syntyy siitä, kun arvaa pelaajan tarpeet ja toiveet tarpeeksi oikein, sanoo pelisuunnittelija Karoliina Korppoo. Hänen suunnittelemaansa Cities: Skylines -peliä on myyty yli miljoona kappaletta. Suomalainen pc-peli pystyi samaan viimeksi 2000-luvun alussa.

 

Lisää »

Elokuvatuottaja päättää itse, millaisia elokuvia tekee – ja millä asenteella.

Elina Pohjolan tuotantoyhtiö Pohjola-filmiltä tulee tänä vuonna teattereihin kolme pitkää elokuvaa. Dokumenttielokuvat Marzia, ystäväni ja 
Onnelliset kertovat tarpeesta ja halusta tehdä elämästä oman itsensä näköistä. Samaa kysymystä on pyöritellyt myös tuottaja itse.

 

Lisää »

Arkkitehtuuri on väline yhteiskunnan muovaamiseen, sanoo Hilla Rudanko, 28. Hän on työparinsa Anssi Kankkusen kanssa noussut kansainvälisissä listauksissa maailman kiinnostavimpien nuorten arkkitehtien joukkoon. Parhaat suunnitelmat syntyvät yhteistyössä.

 

Sitoutuminen syntyy osallistumisesta. ”Rakennukseen syntyy tunneside, kun mahdollisimman moni paikallinen saa olla mukana tekemässä sitä. Käytimme Kambodžaan Sra Poun kylään suunnittelemamme ammattikoulun materiaalina itse tehtyjä maatiiliä. Suuremmissa hankkeissa osallistuminen on mahdollista suunnitteluvaiheessa.”

Lisää »

Kuski päätti muuttaa kaupunkia bussilastillinen kerrallaan.

Pohjolan Liikenteen bussikuski Uthman Pirttimäki, 38, soittaa matkustajilleen Helsingissä peippojen laulua ja viihdyttää heitä kuulutuksillaan. Pirttimäki on nähnyt, että kaupungista tulee yhteisöllisempi pienillä teoilla. Pitää vain uskaltaa olla se, joka hymyilee ensin.

Lisää »

Sivut