Beta

Milena Huhta

Surullinen aina

Omille unelmille rakennettu elämä ja aurinkoinen tyytyväisyys siihen on ajan kuva, mutta toisinkin voi elää. 

 

”Negatiivisuutta, alkoholismii, positiivisuus on meikälle riski.”

Rivi on itsetuhoisuudesta, sekakäytöstä ja kuolemasta räppäävien OD Kokemuksen ja Sairas T:n, ja se on juuri soinut äidinkielen tunnilla Stadin ammattiopistossa Myllypurossa.

Lisää »

Onko ainoa yhteisesti jaettu käsityksemme pahasta se, että se ei koskaan ole meissä itsessämme, kysyy Riku Korhonen. Tämä on hänen uudenvuodenpuheenvuoronsa.

 

Elokuussa 2016 Yle julkaisi pienen kevennysuutisen. Facebookin suosittu Kissat-ryhmä jouduttiin sulkemaan jäsenten riitojen ja sanasotien takia. Kiroilu, provokaatiot ja henkilökohtaisuuksilla solvaaminen lietsoivat aggressiivista tunnelmaa. Uupuneita ylläpitäjiä uhkailtiin yksityisviesteillä.

Lisää »

Tavallisten ihmisten seksi on niin kovin tylsää. Mutta poptähdet ja fiktiiviset hahmot, aivan toisenlainen meno. Ainakin jos sellaisen kuvittelee itse. Fanifiktion suosituimmissa tarinoissa poikabändeissä ei vain lauleta yhdessä.

 

Kun käteni olivat vapautuneet toisen kerran, venyttelin niitä ja tartuin köyteen.

”Missä opit tekemään solmuja?”

”Partiomenneisyys”, Harry totesi asiallisesti.

Tuntui, kuin minua olisi lyöty puulla päähän. Harry reagoi yllättyneisyyteeni huvittuneisuudella.

Lisää »

 

Esikoiskirjailija Kaisa Haatanen huomasi olevansa vanha, kun televisiosta tuli terveyssidemainos. Onneksi nykykeski-ikäisen ei tarvitse kasvaa aikuiseksi.

 

Katselin televisiota. Avaran luonnon ja historiadokumentin välissä oli pieni tauko, ja käänsin kaupalliselle kanavalle. Mainoskatkon terveyssidemainos oli suunnattu ensimmäisten kuukautistensa kanssa kipuileville tyttösille. Siinä kerrottiin, kuinka näppärästi käytetyt siteet saa rullattua niin, että ne voi heittää huomaamattomasti roskikseen.

Lisää »