Beta

Miina Supinen

Miina Supinen on helsinkiläinen kirjailija ja Imagen kirjakolumnisti.

Lupa taiteilla | Miina Supinen luki luovuusoppaan, koska hei, pitää vaan uskaltaa.

Juttelin kerran erään parikymppisen kirjailijan kanssa kirjoittajakursseista. Hän kertoi pettyneensä niiden antiin. ”Ajattelin, että kurssilla saisi analyysiä teksteistä”, hän sanoi. ”Mutta siellä vain kehuttiin kaikkia. Koko ajan pyydettiin ja annettiin lupaa kirjoittamiseen. En tajua sitä. Minulla on jo lupa.”

Lisää »

Tule hyvä kakku

Kolumni | Keskilännen keittiöt toi Miina Supisen elämään ylösnousemussarvet.

Keskilännen keittiöt on maukas pala. J. Ryan Stradalin esikoisromaani kertoo superkokki Eva Thorvaldista ja amerikkalaisen ruokakulttuurin mullistuksista. Novellimaisista pätkistä koostuva episodiromaani sekoittaa hauskasti realismia, sadunomaisia käänteitä ja satiiria. Äidin hylkäämästä vauvasta tulee maailman vahvimpia chilejä kasvattava tyttö ja lopulta myyttinen keittiöjumala. Kertojat, paikat ja tunnelmat vaihtuvat pätkästä toiseen.

Lisää »

Keskustelija. Karl Ove Knausgårdin kirjasarjan kääntänyt Katriina 
Huttunen sanoo, että Knausgård ei ymmärtänyt, mitä lähti tekemään.

Suomentaja Katriina Huttunen on elänyt kuusi vuotta Karl Ove Knausgårdin pään sisällä. Hän on kääntänyt yli 3 000 sivua esseistisiä purkauksia, henkilökohtaista tilitystä ja mikroskooppisen tarkkaa arjen kuvausta. Kun Taisteluni-sarjan viimeinen osa ilmestyy, Huttunen tuntee Knausgårdia kohtaan sääliä.

 

Lisää »

Kolumni | Pahinta pelättävää on pelko, kirjoittaa Miina Supinen.

Jos kirjan nimi on Lupaathan tappaa itsesi – Kansan perikato kolmannessa valtakunnassa 1945, lukijaa ahdistaa jo etukäteen. Teokseen perehtyminen ei vähennä ahdistusta. Historioitsija Florian Huberin kiiteltyyn tietokirjaan kannattaa kuitenkin tutustua – se tarjoaa kammottavalla tavalla kiinnostavaa ymmärrystä joukkopsykoosista, johon tavalliset ihmiset voivat langeta.

Lisää »

Oi julkkis, neuvo minua

Vaivaavatko arjen kiireet, työpaineet, huono lapsuus tai vanhemmuus? 
Mediapersoonat ovat valmiita auttamaan hei just sua.

 

Pänniikö? Oletko alakuloinen? Ahdistunut? Tunteet kertovat, että olet harhautunut reitiltäsi. Siltä reitiltä, jonka kyltissä lukee Minä Itse, Kirsi Salo (entinen tv-juontaja).

Et tule koskaan korjauttamaan sitä lamppua, jonka johto on löystynyt, Anna Perho (juontaja ja tv-tuottaja).

Lisää »

Kolumni | Sotaan sijoittuva kirja ei olekaan harmaa ja ruskea, kirjoittaa Miina Supinen.

Kaikki se valo jota emme näe on suuri vedenjakaja. Anthony Doerrin megahittiä joko rakastaa, tai vaihtoehtoisesti se ärsyttää oikein huolella. Kummassakin tapauksessa kirja tulee ahmaistua nopeasti.

Yskivän alun jälkeen tarina vetää tehokkaasti mukanaan. Onnekas on se lukija, jonka laukusta löytyy juuri tämä romaani, kun terveysasemalla tulee yllättäen erikoisen pitkä jonotus tai lomalento myöhästyy.

Lisää »

Sivut