Beta

Maria Moulud

 

 

Antero Vartia on uusjuppi, huolestunut idealisti, Osmo
Soininvaaran fanipoika ja poliitikoksi opetteleva yrittäjä. Etuoikeutettu mies, joka elää vapaaherran elämää.

 

Teslaa ei näy missään, mutta kun katsoo Löylyn tuulikaapin läpi sisään, isännän tunnistaa jo kaukaa. Antero Vartia odottaa vierastaan saapuvaksi ja selailee mukamas mainoksia. 37-vuotias Vartia on puvuntakissaan kuin kuka tahansa hyvännäköinen kauppisjäbä, mutta sen lisäksi myös 196 senttimetriä pitkä ja puoliksi islantilainen.

Lisää »

Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin on suuri isänmaan ystävä, joka ei siedä punavihreitä maailmanparantajia. Hän ei peittele näkemyksiään sen enempää kirjoituksissaan kuin toimituksen käytävillä, missä osa alaisista pelkää häntä.

 

Helmikuussa 2013 perussuomalaisten verkkolehti Suomen Uutiset julkaisi uutisen, jonka otsikosta kokenutkin iltapäivälehden tekijä olisi voinut ylpeillä.

”Täysi sota Sanomissa”, Suomen Uutiset julisti.

Lisää »

Mikko Kuoppala on vaihtanut eliittikoulun surkeaan lukioon ja lukenut terapeutin käskystä Max Weberiä itsetuntovaivoihin. Niitä riittää yhä, vaikka Kuoppala on rap-artisti Pyhimys, osa Ruger Hauer ja Teflon Brothers -kokoonpanoja ja tuotantopäällikkö levy-yhtiössä.

 

Saksalainen Max Weber kehitti 1900-luvun alussa modernin yhteiskuntatieteen. Siitä syntyi sosiologia, joka on auttanut vahvasti esimerkiksi nykysuomalaista yhteiskunnallista keskustelua, jossa argumentin mitätöinniksi kelpaa se, että sanoo ”toi on nyt tota sosiologiaa”.

Lisää »

Koreografi Sonya Lindfors sanoo, että nykytanssiin pitää totutella kuten uuteen ruokaan.

Koreografi Sonya Lindforsin tuoreessa Noble Savage -tanssiesityksessä valkoiset ovat toisia. Tämän kaltainen kantaaottavuus on tyypillistä Lindforsille, joka sanoo, että suuri osa 
hänen työstään on juuri ihmisten tekemistä näkyviksi. Erityisen tärkeää se on hänestä nykyisenkaltaisessa asenneilmapiirissä. 

Tanssiteoksesi Noble Savage sai ensi-iltansa huhtikuussa. Miksi juuri tämä teos juuri nyt?

Lisää »

Ensimmäiset

 

Koraani opettaa, että Allah on ensimmäinen, Al-Awwalu. Häntä ennen ei ollut mitään. Hän on myös viimeinen, Al-Akhiru, Hänen jälkeensä ei tule mitään.

Lapsena en voinut käsittää, mitä tarkoitti, että ennen Jumalaa ei ollut mitään. Ajatus ensimmäisyydestä oli hämmentävä. Mieleni yritti käsitellä sitä, mutta jonkin ajan kuluttua luovutin, sillä en osannut työstää ajatusta. Miten kuvitella sellaista, mitä et tunnista omasta todellisuudestasi käsin?

Lisää »