Beta

12/2011

ALUKSI

Pääkirjoitus

Lukijoilta

 

TALVI

Kuukausi olennaisilta osin
Imagen ajankohtaisosiossa mm. Rooney Mara, tärpeissä laatuelokuvia ja Téa Obrehtin kirja, uutuuselokuva My Week With Marilyn, Samuli Knuuti ja Nightwish, First Aid Kit -duo, Boardwalk Empire ja HBO:n muut uudet tv-sarjat, Kiasman pop-näyttely, Thaimaa-ekspertti Antti Helinin vinkit Bangkokiin, Tyyli-sarjan viimeinen osa ja paljon muuta...

 

ARTIKKELIT

Imagen Suomi-palkinnot 2011
Armon vuonna 2011 talous heilui ja kansa taisteli. Imagen perinteisen räävittömän vuosikatsauksen Suomi-palkittuina Munamies, Mikael Granlund ja Kike Elomaa!

Muodon vuoksi
Kun Helsinki aloittaa vuotensa designpääkaupunkina, ­projekteista kiistellään, rahat ovat tiukassa ja kiire on hirveä. Mutta ohjelmajohtaja Kaarina Gould pysyy tyynenä.

Lihan ilot
Miten ihmeessä lihalla voi nykyään olla huono maine, sehän on ihmiselämän perusaines, sanoo kirjailija Joonas Konstig. Hän vaihtoi ­vegetaristista onnelliseksi lihansyöjäksi.

Kaikki pelissä
Jokunen vuosi sitten lähes kaikki halusivat pelata pokeria. Muutamalle suomalaiselle veijarille siitä tuli jopa tie tähtiin. Sitten pokerikupla puhkesi.

Suomalaisen miehen blues
Arttu Wiskari soi nyt kaikkialla ja hänen keikkakalenterinsa on täynnä vuodeksi eteenpäin. Samuli Knuuti lähti Mikkeliin kuuntelemaan miestä, jonka menestyksen salaisuus on suomalainen elämänpettymys.

 

MUOTISARJA

Helga-neiti
Paljastavia alusasuja.

 

LOPUKSI

Muotitietoinen
Miten suhtautua ihmisiin, jotka eivät fanita bändejä, joiden paitoja kantavat?

Maailman napa
Anu Partanen moikkasi Occupy Wall Streetin aktivisteja. 

Villi sydän
Riikka Pulkkisen kolumnistivuoro päättyy – lopuksi kultainen sade.

Tähtipölyä
Sarja b-luokan melkein ­unohtuneista tähdistä päättyy. Viimeisenä: Ronald Reagan!

Kasvissyönti on vaarallista harhaoppia, sanoo kirjailija Joonas Konstig. Siksi hän luopui siitä. Kun ammut linnun, pidä pieni tauko, jonka aikana keskityt tarkkailemaan mihin se putoaa, paina maamerkit mieleen. Lataa haulikko siltä varalta, että toinenkin lintu lähtee lentoon, paina hylsy takintaskuun ja ala lähestyä saalista. Jos osuma on ollut täydellinen, hauliryöpyn shokki on tappanut linnun silmänräpäyksessä. Vähemmän täydellinen osuma, ja kuulet kaatumispaikalta siipien läiskinää kun lintu räpiköi yhä. Se saattaa olla refleksiä, tai sitten lintu on lopetettava käsin.
Lisää »
Ennen bändipaita oli viesti. Nyt siitä on tullut muotiasuste, miettii Tuomas Sorjamaa.   Ajauduin taannoin keskusteluun tuttavani teini-ikäisen tyttären kanssa. Se on vaarallista. Kun kohtaa teinin, joutuu välittömästi kohtaamaan myös omat heikkoutensa: esimerkiksi sen, että on täysin tietämätön tämän hetken pop-musiikista tai ylipäätään yhtään mistään tämänhetkisestä. Niinpä olin aivan erityisen helpottunut, kun tytöllä oli päällään Guns N’ Roses -t-paita. Ajattelin saavani siitä helpon puheenaiheen, kontaktin.
Lisää »
Occupy Wall Streetiä katsoessa Anu Partanen tuntee olevansa surkea kapinallinen. Syyskuussa Manhattanin eteläpäästä alkoi kuulua vaimeaa hälinää. Joukko mielenosoittajia rähjäsi Wall Streetin pankkiirien käytöstä vastaan.En juuri kiinnittänyt asiaan huomiota. New York on iso paikka, eikä parisataa mielenosoittajaa jossakin pikku puistossa kaupungin elämää hetkauta. Alue on kaukana kulku­reiteistäni, ja minulla oli omiakin huolia.Amerikan verottaja oli lähettänyt monen tonnin mätkyt Suomen verojen päälle. Vuokraisäntä oli ilmoittanut aikovansa myydä asuntomme.
Lisää »
Riikka Pulkkinen oli viemässä roskia, kun taivaalta alkoi pisaroida jotakin keltaista. Olin viettänyt hyvän perjantain, yhden sellaisista joina hyväksyy itsensä ja kaupungin ympärillään, rakastaakin molempia ehkä. Yhden illoista joina ei tunne häpeää saati ylimielisyyttä. Olin kävellyt Kalliosta kotiini Helsingin keskustaan ystäväni kanssa, keittänyt iltateet, puhunut urbaanin yksinäisyyden muodoista sekä presidentinvaaleista. Olin itseni kohdalla, kuten aina hyvien keskustelujen jälkeen.
Lisää »