Beta

07/2005

O-ou!
Öljy ei ainoastaan kallistu. Pian se loppuu kokonaan. Image esittelee tulevaisuuden vaihtoehdot - vetybussin ja etanoliauton - ja kartoittaa tuuli- ja aurinkovoiman mahdollisuudet.

Kansi: Erittäin tärkeitä tyyppejä
Ellen Jokikunnas patsastelee usein lehtien seurapiiripalstoilla. Miksi? Anu Partanen roikkui kaksi viikkoa Jokikunnaksen kannoilla ja selvitti vip-elämän kummalliset kiemurat.

Hallelujah!
Seurakunnissa ei veisata vain itkuvirsiä. Valo­kuvaaja Eva Persson tallensi Helsingissä maahanmuuttajien jumalanpalveluksia.

Potkuja Osaman munille
Kanadalainen toimittaja ja kirjailija Irshad Manji on nainen, lesbo ja muslimi. Ja hän on vihainen. Manji toivoo nuorten muslimien hylkäävän jo asenteet, joita hän pitää tekopyhinä ja ahdasmielisenä. Siksi hän saa tappouhkauksia.

Tulossa pian / Inom kort Klaus Härö
Porvoolaisen ohjaajan Klaus Härön elokuvat käsittelevät lapsia ja ovat koskettavia. Johtuisiko se siitä, että Häröllä on vahva eläytymiskyky ja hän muistaa, millaista on olla lapsi?

Temppu ja kuinka se tehdään
Martti Kuoppa on 26-vuotias bmx-pyöräilyn ammattilainen, lajinsa maailmanmestari. Hänellä on useita sponsoreita ja ura maailmalla.

Järjen jättiläiset?
Televisio ei sittenkään ole aivotonta. Päinvastoin: tv-sarjojen aina vain monimutkaisemmiksi käyvät juonet tekevät meistä älykkäämpiä, väittää amerikkalaiskirjailija Steven Johnson.

Porvarin paluu
Imagen presidenttiehdokassarjan ensimmäinen haastateltava, kokoomuksen Sauli Niinistö kertoo olevansa luonteeltaan touhukas ja puolustavansa Tshetshenian sotaa.