Beta

06-07/2011

KESÄ

Heinä-elokuu olennaisilta osin
Imagen ajankohtaisosiossa mm. kapellimestarilupaus Santtu-Matias Rouvali, tärpeissä Pride-festarit, Dalai Lama Esoppssa ja Kaiser Chiefs, Kalle Kinnusen kolumni Cannes-voittaja The Tree of Lifestä, sotaesikoiskirjailija Jenni Linturi, naisille suunnatut eroottiset tarinat, Brinannian meillä tuntemattomat kirjailijatähdet, käsintehdyt jäätelät, kukkaiskuosit, kulta- ja hopeakorut ja paljon muuta.

 

ARTIKKELIT

Rikos kannattaa
Rikosviihde jyllää myyntilistoilla ja nousee arvostuksessa. Nyt Suomi-jännitystä luodaan ja kaupataan ulkomaiden malliin.

Piikki lihassa
Rypyt siliävät, huulet pullistuvat, roikkuvat luomet kohoavat, rumat suonet katoavat. Eikä mihinkään tarvita veistä.

Pähkäilijä
Kun haastattelija Miina Supinen mainitsee kirjailija Mikko Rimmiselle tämän Finlandia-palkinnosta, Rimminen nousee pöydästä hakemaan närästyslääkettä.

Kotini on linnani
Asuntomessutalo on monen haave. Toimittaja asui sellaisessa.

Kaupungin kaunottaret
Ari Seth Cohen bongaa New Yorkissa katumuotiblogiinsa tyylikkäimmät pukeutujat. Mutta vain yli 50-vuotiaat.

Kotipesä
Juha Itkonen lähti tutkimaan pesäpallo-Suomea.

Woody pala palalta
Lontoo, Barvelona, Pariisi. Woody Allen ohjaa elokuvansa nykyään siellä, mistä saa rahoituksen ja vapaat kädet.

 

MUOTISARJA

Morsian karkuteillä
Jesse Laitisen ja Henna Koskisen muotikuvat villistä morsiamesta.

 

LOPUKSI

Muotitietoinen
Maria Veitola ei pukeudu valkoisiin kesähousuihin.

Elämän kevät
Jo riittää Jussi Halla-ahon hyysäys, sanoo Ilkka Karisto.

Villi sydän
Riikka Pulkkinen koki kauhua oudossa autokyydissä.

Tähtipölyä
Sarja b-luokan melkein unohdetuista tähdistä - vuorossa Roseanne.

Jo tuhansien suomalaisten ulkonäköä parannellaan injektioneulalla. Täyteaineet ja botuliinitoksiini ovat kirurgin veistä helpompia tapoja kaunistautua. Mutta kuka saa ihoon pistää ja mitä? Image sukelsi ­hyaluronihappojen ja vampyyrikasvojenkohotusten maailmaan. Pitkä, ohut neula työntyy ihoon vinottain. Ei kovin syvälle, mutta sivusuunnassa pitkälle. Sitten se lähtee liukumaan ulos, helpon ja vaarattoman näköisesti. Kasvoille valuu muutama kyynel.
Lisää »
Kommentoi 0
Teksti: Kuvat: Perttu Saksa
Elämme jännittäviä aikoja. Kotimaisista rikoskirjoista, -elokuvista ja -tv-sarjoista on tullut viihteen kuningaslaji. Siitä yritetään myös luoda vientituote kansainväliseen malliin. Image etsi Suomen rikosviihteen pääkonnat kuulusteluun. Laukaus päähän lähietäisyydeltä. Matkustajajunan suistaminen raiteilta. Hometalon myyjän murha. Ihmisen kiduttaminen kuoliaaksi paistinpannulla, ratsupiiskalla ja palavilla tupakoilla. Halaus, joka päättyy tylyyn puukoniskuun vatsaan.Tätä me suomalaiset luemme ja katsomme.
Lisää »
Newyorkilaisen Ari Seth Cohenin katumuotiblogissa poseeraavat ainoastaan kypsät tyylitaiturit.  Teksti alkaa aivan kuin mikä tahansa katumuotiblogin merkintä:Pysäytin Joycen Upper West Sidella ja pyysin häntä jakamaan joitakin tyylinsä salaisuuksista. Joycella oli hyviä neuvoja, hän sanoi, että "tyyli on oikeita koruja, oikeaa tietotaitoa, oikeaa kaula-aukkoa ja ennen kaikkea oikeaa asennetta".Mutta sitten siinä on jotain outoa:Minusta on tärkeää mainita kuvattavieni ikä, jos mahdollista, joten kysyin Joycelta, haittaisiko häntä kertoa, kuinka vanha on.
Lisää »
Toimittaja muutti arkionnen kulisseihin kesän asuntomessualueelle. Onko sinulla unelmakoti, kysyy sisustuslehti. Nostan katseeni lehdestä vessan tummakaakeliseen seinään. Lavuaarin vieressä seisoo lintuveistos ja nurkkaan on aseteltu savikulhot. Vieressä aukeaa kynttilöin koristeltu walk in closet -huoneeni ja takana kajastaa beige makuuhuone. Nyökytän päätäni.
Lisää »
Niin kauan kuin meillä on pesäpallo, meillä on Suomi. Vimpeli. Piskuinen kunta eteläisellä Pohjanmaalla, järviseuduksi kutsutulla alueella Lappajärven itärannalla. Yritteliäällä ja maanviljelijöiden hallitsemalla seudulla Vimpeli on vahvasti duunarivetoinen poikkeus. Työpaikkojen katoaminen hirvittää ja protestia on ilmassa: eduskuntavaaleissa peräti 48,2 prosenttia uurnilla käyneistä antoi äänensä perussuomalaisille.Mutta viime syksynä Vimpelissä ei oltu köyhiä eikä kipeitä. Vimpelin Veto, kunnan ylpeys, voitti pesäpallon Suomen mestaruuden 45 vuoden tauon jälkeen.
Lisää »
Mikko Rimminen on suomalaisen kirjallisuuden suosikkijörö. Miina Supinen tapasi Finlandia-palkinnosta toipuvan miehen kaupunkikulmilla ja Kaapo Kamu kuvasi hänet kesäoloissa. ”Tervetuloa. Älä ota kenkiä pois, lattia on paskainen.”Kirjailija Mikko Rimminen seisoo kaksionsa eteisessä Helsingin Kampissa. Hän näyttää väsyneeltä ja krapulaiselta, kuten onkin. Kello on yksi iltapäivällä. Se tarkoittaa hänelle samaa kuin monelle muulle neljä aamulla.Rimminen elää autenttiselta vaikuttavaa taiteilijaelämää.
Lisää »
On olemassa yksi kesäinen, rakastettu vaatekappale, jota Maria Veitola ei ylleen vedä. Valkoisessa on tyyliä, oikein käytettynä. Kokonaan valkoinen asu on ehdottoman oikea valinta viattomille neitsyille ja muille yli-ihmisille. Jos olisin uskonnollinen johtajatar, pukeutuisin aina kokovalkoiseen. Maalliset murheet, niin kuin nuhraantuminen tai VPL, visible pantyline, eivät koskisi minua.Valkoinen kauluspaita on aina tyylikäs. Sa­­moin valkoinen t-paita tai klassinen vaimonhakkaajapaita.
Lisää »
Kun apean koomikon uusi ohjaus Midnight in Paris ehtii Suomeen, hän on jo kuvannut seuraavan. Woody Allen ei anna periksi, sillä elokuvanteossa pessimisti näkee sentään pienen onnistumismahdollisuuden. Harmaantuneen ja kapeaharteisen miehen silmissä on huolestunut katse. Se on kaikille tuttu. Hän näyttää syylliseltä tavalla, johon vain syyttömänä syytetty mies pystyy. Woody Allen on juuri sellainen kuin kuvissa, tai elokuvissa.”Voin oikein hyvin”, hän sanoo, ja kenties se on totta. ”Ei stressiä, ei jet lagia.”Yritetään uskoa.
Lisää »