Beta

01/2012

ALUKSI

Pääkirjoitus

Lukijoilta

 

HELMIKUU

Kuukausi olennaisilta osin: Imagen ajankohtaisosiossa muun muassa näyttelijä Michael Fassbender, tärpeissä Leonard Cohen, alkuvuoden kirjoja ja uudet palstat levyjen ja elokuvien arvioille, Kalle Kinnunen ja uusi Mission: Impossible, Jyväskylän väriläiskä Äkkigalleria, matkavinkit Torontoon, urheilusivulla uusi vitsipalsta, saippuat ja paljon muuta...

 

ARTIKKELIT

Suruaika
Jarkko Ruutu on kiekkokenttien pelätty hirmu, mutta Samuli Knuutin silmissä hän on petturi. Luettuaan tämän jutun Ruutu silti viestitti: ”Erittäin hyvä juttu! Ride on!”

Nollasta sataan
Valokuvaaja Petri Artturi Asikainen ei osannut japania, kun alkoi kuvata kaikenikäisiä tokiolaisia. Image julkaisee valikoiman Asikaisen pitkään tekemästä kuvasarjasta.

Lahjakas herra Ahmed
Suomen elokuvatoivoihin kuuluu maailman kenties ainoa somalialainen elokuvantekijä, Khadar Ahmed.

Aikamme ajattelijat
Twitter paljastaa kaikenlaista, ja nyt siellä viestii Imagekin. 

Pirunkarkotin
Marine Le Pen on Ranskan presidentinvaalien kiistelty ehdokas ja Euroopan äärioikeiston kaunis keulakuva.

Elämää kuoleman jälkeen
Kun elämä siirtyy nettiin, siitä tulee ikuista. Joanna Palmén perehtyi kuolleiden muistamiseen verkossa.

 

MUOTISARJA

Viimeiseen hengenvetoon
Sanna Saastamoinen-Barrois'n ja Henna Koskisen tyyliä Pariisissa.

 

LOPUKSI

Muotitietoinen
Maria Veitolan tyyli-ikonit.

Maailman napa
Ilkka Karisto on huomaavainen tupakoitsijoille.

Totuuskomissio
Uusi kolumnisti aloittaa: tervetuloa Virpi Salmi! 

Erikoishaastattelu
Turo Kuninkaan uusi palsta ­haastatteluista, joita ei ole tehty. Ensimmäisenä kuninkaiden kohtaaminen: Elvis Presley. 

Khadar Ahmed ei ole lukenut loppuun ainuttakaan kirjaa eikä käynyt päivääkään elokuvakoulua. Silti helsinkiläismies viimeistelee jo kolmea elokuvakäsikirjoitusta nimekkäiden tuottajien kanssa.   Khadar Ahmedia itkettää. Hän istuu pienellä jakkaralla ja yrittää koota itsensä. Hän tuijottaa videokameraan, jonka takana pari hänen ystäväänsä odottaa kyynelten kuivumista. Miehen pitäisi nyt onnistua. Ahmed, 30, on lähettänyt Arabiemiraatteihin kilpailuun elokuvakäsikirjoituksensa nimeltä Haudankaivaja.
Lisää »
Sitä on vielä vaikea ymmärtää, mutta myös internetin käyttäjät ovat kuolevaisia. Tosin he eivät kuole yhtä täydellisesti kuin muut ihmiset. Minä ajattelin nyt lähteä pois. Ei löydy syytä jäädä ­tänne. Olette olleet ihania, kiitos.Näin aloitti 53-vuotias Kati Virto blogimerkintänsä 8. heinäkuuta 2008. Oli aamuyö, ja hän istui yksin asunnossaan Helsingin Maunu­lassa.
Lisää »
Ei nätin julkkiksen kirja ole välttämättä lainkaan hullumpi, sanoo Miina Supinen. Haltiakummit antoivat James Francolle paljon lahjoja: kauneutta, viisautta, lahjakkuutta ja ilmeisesti keskivahvan adhd:n. Hän on Hollywood-julkkis, näyttelijä, ohjaaja, malli, performanssitaitelija, kuvataiteilija ja kohta tohtori Yalesta. Ja on hän tietysti esikoiskirjailijakin.Franco puhui vuosi sitten aiheesta Imagen haastattelussakin: "Toivon vaan, että jos minusta kirjoitetaan vaikka kritiikkiä, taiteeni otetaan sellaisenaan, ei näyttelijän sivuprojektina.
Lisää »
Marine Le Penillä on tehtävä. ­Ranskan ­äärioikeiston johtaja kiillottaa Front National -puolueen kilpeä kevään ­presidentinvaaleihin. Samalla hän on noussut eurooppalaisen populismin tähdeksi. Liberté, vapaus. Teksti lukee kaunokirjaimin työhuoneen seinään kiinnitetyssä sinisessä lipussa. Sen edessä on työpöytä, jonka ääressä istuu keski-ikäinen, tummaan jakkuun ja housuihin pukeutunut blondi. Pieniä ryppyjä silmäkulmissa ja suupielissä, suora katse. Hän ojentaa kätensä ja hymyilee.
Lisää »
Tupakoimista ei pidä kitkeä lisäkielloilla. ­Rajoituksilla on rajansa, sanoo Ilkka Karisto.   Vuoden ensimmäinen arkipäivä K-marketin kassalla. Mies pyytää askillisen Al Capone -pikkusikareita. Myyjä avaa kaapin, jonne tupakkatuotteet on uuden tupakkalain vaatimuksesta kätketty. Al Caponeja ei löydy. ”No, mitä pikkusikareita teillä sitten on?” Myyjä jähmettyy tuoliinsa. Aikansa punasteltuaan hän kakaisee: ”Mä en voi kertoa ton uuden lain vuoksi.” Mies ehdottaa, että myyjä nostaisi sikariaskeja kassahihnalle yksi kerrallaan ja mies sitten noukkisi siitä haluamansa. Tämäkään ei sovi.
Lisää »
Suomessa ei ole oikeutta hengittää ilman luonto­suhdetta, kirjoittaa Virpi Salmi.   Puen ylleni tanskalaisen Knowledge Cotton Apparelin ekovaatteita. Olen alkanut kiinnittää huomiota vaatteiden terveellisyyteen, sillä monet kankaat on kyllästetty melkoisilla myrkyillä. Mitä ei pistäisi suuhunsa, sitä ei myöskään kannata pistää päälleen.” Näin kuvaili ”perjantaipukeutumistaan” juontaja Tuomas Kytömäki Me Naisissa (50/2011). Lyhyestä kysymys–vastaus-haastattelusta ei selviä, mitä terveelliset vaatteet tekevät. Laskevatko ne Tuomaksen LDL-kolesterolia?
Lisää »
Jarkko Ruutu on suomalaisen jääkiekon iso paha poika, joka loikkasi HIFK:sta Jokereihin. Samuli Knuuti on kannattanut HIFK:ta 30 vuotta eikä aio antaa Ruudulle anteeksi.   Surun käsittelyn ensimmäinen vaihe on järkytys. Suhteen päättyminen, työsuhteen irti­sanominen, pitkään sairastaneen läheisen menehtyminen – asiat, joiden ei pitäisi yllättää; ne yllättävät kuin suoraan palleaan mäjähtävä jääkiekko. Kirjoitus on ollut jo seinällä, kuten englantilaiset sanovat, me emme vain osaa lukea sitä kuin vasta jälkikäteen. Viime syksynä kirjoitus oli ruudulla, lehdessä, internetissä.
Lisää »
Miksi Suomella ei ole oikeita elokuvatähtiä, pohtii Kalle Kinnunen. Ensin hyvät uutiset. Samuli Edelmannin rooli neljännessä Mission: Impossible -elokuvassa on tosiaankin iso. Vaikka Edelmann näyttelee elokuvan konnan apuria Mariusta, on hänellä enemmän kohtauksia kuin itse pääkelmillä. Sitten kysymys. Mikä on mennyt pieleen, kun meillä on jättiuutinen, että Suomen passia kantava henkilö näyttelee jenkkitoimintaelokuvassa vähäsanaisessa roolissa hemmoa, josta otetaan ilmat pihalle?Samaan aikaan tulee jatkuvasti Hollywood-leffoja, joissa on ruotsalaisia isoissa tai pienissä rooleissa.
Lisää »