Beta

Joanna Palmén

Joanna Palmén on Imagen toimituspäällikkö.

Kolumni | On turhauttavaa, ettemme opi koulussa ruotsia, kirjoittaa Joanna Palmén.

 

Opiskelijajärjestön ryyppyreissulla yli vuosikymmen sitten löysimme vuokramökistä aarteen: ikivanhan ruotsinkielisen Trivial Pursuitin. Koskaan ei Trivialin peluu ole ollut yhtä hauskaa! Pylpyrän sai vain jos 1) ymmärsi kysymyksen, 2) tiesi, mikä oli ollut oikea vastaus kysymykseen 1980-luvulla, ja 3) osasi vielä vastata ruotsiksi, nousuhumalassa. Kovin monta pylpyrää ei sinä iltana jaettu.

Lisää »

Oikeistopopulismi valtaa parlamentteja ympäri Eurooppaa. Populistipuolueet ovat keskenään monin tavoin erilaisia, mutta niillä on hämmästyttävän samanlaisia julkisuusstrategioita. Image perehtyi oikeistopopulistien pelikirjaan. 

 

Julista sota lehdistölle

”Lehdet ja tv-uutiset ovat suurimpia valeuutisten keksijöitä.”

Beppe Grillo blogissaan bebbegrillo.it 4.1.2017

”Olette demokratian syöpä!”; ”Olette käveleviä ruumiita!”; ”Kyselet kuin lapsi!”

Lisää »

Avaaja. Samasta työstä kuuluu saada sama palkka, mutta eri töidenkin palkkoja pitäisi vertailla, sanoo Paula Koskinen Sandberg.

 

Kun Suomessa puhutaan työehtosopimuksista, keskustelu koskee yleensä prosenttikorotuksia, lomarahoja tai paikallista sopimista. Filosofian tohtori ja Hankenin tutkija Paula Koskinen Sandberg haluaisi puhua niistä epätasa-arvoisuuksista, joita työehtosopimukset peittävät alleen.

Lisää »

Se, jolla on vaatteissaan taskut, on rento ja itsevarma.

Tyypillinen sananvaihto juhlissa kuuluu nyt näin:”Ihana mekko, näytät upealta!”

”Kiitos! Ja arvaa mitä, tässä 
on taskutkin!”Mekoissa on meneillään taskumuoti. 
Jopa juhlamekoissa on sivusaumassa 
pikkuiset kädensijat.

Se näyttää ilahduttavan juhlijoita melkein enemmän kuin mekon saamat kehut. He työntävät molemmat kädet syvälle taskuihin ja nostavat mekkoa kauemmas vartalosta. Ele on rento ja vapautunut. Kuten on nainen, jolla on taskut.

Lisää »

Kolumni | Se kaikkein paras gaala on taas ovella, kirjoittaa Joanna Palmén.

 

Tervetuloa Ruiskukka golfiin ja gaalaan! Aurinkorannikon Kokoomus ry järjestää sen jäsenilleen. Seinäjoen ammattikorkeakoululla taas on Koulutuksen ja tutkimuksen gaala. Young Power -gaalassa juhlitaan poniraviurheilijoita ja raviurheilun nuorisotoiminta-aktiiveja. Ravigaalassa palkitaan Vuoden Hevonen. Viipyy-gaala päättää Viitasaaren pyöräily-yhteisön kauden. Tampereen yliopistolla on Laskiaisgaala!

Lisää »

Vielä muutama vuosi sitten Ruotsi oli avoin kaikille, jotka tarvitsivat suojaa. Sitten tapahtui jotain. Vaikka elämä Tukholmassa on yhtä mukavaa 
kuin ennenkin, pinnan alla kytee valtava muutos.

 

Öppna era hjärtan, avatkaa sydämenne, sanoi Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt puheessa, joka jää Ruotsin poliittiseen historiaan. Se aloitti Moderaterna-
puolueen eli maltillisen kokoomuksen valtiopäivävaalikampanjan Tukholman Norrmalmstorgilla elokuussa 2014.

Reinfeldt puhui suhtautumisesta pakolaisiin.

Lisää »

Mä ja mun taisteluni

Mitä tapahtuu, kun suomalaiset kirjailijat ottavat Knausgårdista mallia ja alkavat kirjoittaa pikkutarkasti omasta elämästään?

 

Kirjailija Juha Itkonen kirjoitti Imagen viime numerossa Karl Ove Knausgårdin Taisteluni-sarjaan viitaten, että ”tuntuu oikeastaan turhalta yrittää itse kirjoittaa minkäänlaisia kirjoja, kun sellainen kirjasarja on jo olemassa”.

Lisää »

Äitinä olen tätä mieltä | Essiivit ovat vallanneet keskustelun, kirjoittaa Joanna Palmén.

 

Rion olympialaisten aikaan käytin ensimmäistä kertaa elämässäni äitikorttia. Keskustelin Twitterissä siitä, onko journalistisesti perusteltua laittaa nyrkkeilijä Mira Potkosesta kertovan jutun otsikkoon, että olympiamitalisti on myös perheenäiti. Aloitin twiitin sanalla äitinä. Äitinä ja ex-urheilijana nostan tolle hattua, livautin. Kaduin välittömästi.

Lisää »

New Yorkin pormestari Bill de Blasio allekirjoitti kesäkuussa lain, jonka seurauksena kaikista kaupungin julkisista vessoista tulee sukupuolineutraaleja, siis unisex-vessoja. Ruotsissa miltei kaikki vessat ovat jo vessoja ilman etuliitteitä, ja Suomessakin käytäntö on leviämässä.

Ketkä voittavat? Tietysti he, jotka eivät ongelmattomasti voi tai saa valita mies- ja naiskylttisistä vessoista omaansa.

Entäs muut voittajat ja häviäjät?

Lisää »

Somelaiset häät | Myös yksityiset kokemukset skaalautuvat digiaikana, kirjoittaa Joanna Palmén.

 

Eräs tuttuni ulkomailta meni kesällä naimisiin. Minua ei ollut kutsuttu häihin, emme ole läheisiä. Silti tuntuu kuin olisin ollut häissä hyvinkin osallisena. Hääviikonlopun jokainen hetki on dokumentoitu Instagramissa julkisesti pariskunnan oman hää-hashtagin alla.

Lisää »

Sivut