Beta

Image-lehti

Image-akatemian kirjoittajakoulutus tarjoaa täsmäpaketin niille, jotka haluavat paremmiksi kirjoittajiksi. Oli kyse blogitekstistä, lehtijutusta, asiantuntijakolumnista tai muusta tekstistä, koulutus antaa työkaluja taitavammaksi kirjoittajaksi tulemiseen. Koulutus järjestetään 12.11. 2014.

 

13.00 Avauspuheenvuoro: Aloita näin

Imagen päätoimittaja Heikki Valkama ja tekstin ensimmäiset lauseet. Näin aloitat koukuttavasti.

13.20 Kun ei keksi mitä kirjoittaisi - ideasta aiheeksi

Lisää »

Jari ja Kari on lastenohjelmien Studio Julmahuvi, kirjoittaa Ilkka Pernu.

 ’Tämmönen se meillä kaikilla on sisällä. Tänne ne kaikki patoutumat ja traumat ja kummitukset ja möröt on ahdettu. Ja joku päivä tää levii meidän käsiin.”

Lainaus on tietenkin Studio Julmahuvin lastenohjelmaparodiasta Muksuluuri, jossa on juuri askarreltu sielu muovailuvahasta, rautanauloista ja -langasta. Yksikään televisiohahmo ei ole kuvannut lapsen ja aikuisen todellisuuden törmäämistä yhtä riipaisevasti kuin Jukka Rasilan esittämä Touko-Pouko, Muksuluurin traumojen riivaama juontaja.

Lisää »

Käykö kirjakritiikeille kuten meikkiarvioille – tuleeko 
niistäkin pelkkiä suosituksia kiireiselle kuluttajalle?

Sekä naistenlehtiä että muoti- ja kauneusaiheisia blogeja arvostellaan vähän väliä siitä, että niiden tuotetestit ovat aina kehuvia – että mahtaakohan olla maksettua kehua? Tähän tekijät vastaavat aina samalla tavalla: säästääkseen lukijan kallista aikaa he kertovat vain niistä tuotteista, jotka ovat suosittelemisen arvoisia. Haukkuihin ei riitä aika.

Lisää »

Vuoden Pienpanimo: Panimo Hiisi

Jyväskylä. Käsityöoluessa on seitsemän raaka-ainetta: humala, mallas, vesi, hiiva, YouTube, Twitter ja Facebook.

Olutkirjoittaja Simon Johnsonin määritelmään uskoo myös Panimo Hiisi (panimohiisi.fi), joka ei tyydy vain olutsammioiden pöhinään. Jyväskyläläinen pienpanimo uhoaa rohkeasti ja haastaa alkoholipoliittisia päätöksiä pelastaakseen kotimaisen käsityöoluen.

Lisää »

Vuoden Ravintola: Sandro

Helsinki. Kallion Sandro (sandro.fi) on Helsingin berliiniläisin kuppila: etninen, kansainvälinen, nuorekas, rento ja edullinen.

Kortteliravintolan kasvisruokapainotteinen ruokalista nojaa vahvasti Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän keittiöihin. Kehuja saavat erityisesti talon erinomainen hummus ja muut maukkaat tahnat. Suosituille brunsseille saa jonottaa pöytää kuukausia etukäteen.

Lisää »

Vuoden Ruokatapahtuma: Streat Helsinki

Helsinki. Pääkaupunkimme sinkoutui katuruoan maailmankartalle järjestämällä maaliskuussa maailman suurimman katuruokatapahtuman. Kolmiosainen Streat Helsinki (streathelsinki.com) oli mahtava menestys. Messukeskuksen seminaarit täyttyivät nopeasti ja päätöstapahtuma, Streat Helsinki Eats, veti Torikortteleihin yli 20 000 vierasta. 37 katuruokakojusta myytiin aurinkoisena sunnuntaina 25 000 ruoka-annosta.

Lisää »

Sivut