Beta

Image-lehti

Kuulun siihen sukupolveen, joka kasvoi aikuiseksi 1990-luvulla. Euroopassa oli koittanut rauha ja raja-aitoja kaadettiin. EU tarkoitti yhteistyötä ja vapauksia. Katseet suunnattiin ulos. Demokratia ja vapaus näyttivät voittaneen.

Kyse ei ollut vain juhlapuheista, vaan pienistäkin asioista: vapaasta liikkuvuudesta, Erasmus-vaihdosta, työmahdollisuuksista maailmalla. Demokratia, ihmisoikeudet, vapaus ja rauha kuuluivat pakettiin – ne olivat kaiken perusta.

Lisää »
Lisää »

Taksiliikenteen kaltaisiin kuljetuspalveluihin tarvitaan Suomessa ely-keskuksen myöntämä taksilupa. Asianajaja Jaakko Lindgren tietää kuitenkin omasta kokemuksestaan, että Uberin kaltaiset yritykset tekevät elämästämme yksinkertaisesti helpompaa. 

 

Heikon Wunderbaumin kaltaisen hajun muistan hyvin, auton merkin huonommin. Luultavasti se oli Kia, saman hinta- ja kokoluokan porrasperä joka tapauksessa. Auton kuljettaja noukki minut kyytiin lontoolaisen Millenium Hotel Mayfairin edestä, jossa olin ladannut kuljetuspalvelu Uberin sovelluksen puhelimeeni.

Lisää »

Eevil Stöö on Suomen paras räppäri.

Eevil Stöö on kolminkertainen listaykkönen.

Eevil Stöö on gangstaräppilegenda.

Eevil Stöö on pajauttava Stöö.

Eevil Stöö on suuri ajattelija.

Eevil Stöö on superjäinen multilahjakkuus.

Eevil Stöö on musta joutsen.

Eevil Stöö on Monsp Recordsin sotilas.

Eevil Stöö on tuntematon sotilas.

 

Lisää »

Kaikessa rauhassa

Keskustelija. Muusikko Mikko Joensuu suosittelee yksinoloa jokaiselle.

Ensin odotettiin Mikko Joensuun Joensuu 1685 -yhtyeen toista levyä. Sitten Mikko Joensuun soololevyä. Lopulta Joensuu ilmoitti julkaisevansa levytrilogian, jota hän on tehnyt kymmenen vuotta ja jonka ensimmäinen osa, Amen 1, ilmestyi toukokuussa. Trilogia käsittelee 
uskonnollisuutta ja jumalasta luopumista.

Miksi Joensuu 1685 ei julkaissut 
toista levyä?

Lisää »

Lapsia ja aikuisia

Kolumni | Elämänvaiheiden järjestykselle on syynsä, kirjoittaa Katja Kallio Pikku prinssistä.

Lapsena eräällä ystävälläni oli tapana leikkiä itse kehittelemäänsä leikkiä, jonka nimi oli Tärkeysmies. Tärkeysmiehellä oli miljoona paperia ja kuittia järjestyksessä pidettävänä ja kauheasti velvollisuuksia, ja niinpä leikkiin liittyi kova touhu ja kiire ja paljon stressiä. Tärkeysmies oli ystäväni lempileikki, ja aikanaan hänestä sitten tuli aikuinen ja elokuvatuottaja.

Lisää »

Puhuttaisiinko sopimuksesta?

Oletko TTIP-sopimuksen puolella vai sitä vastaan? Jos saksalaisen Correctiv-verkkojulkaisun tekijöiltä kysytään, koko kysymys on turhan yksinkertainen. Vapaakauppasopimus TTIP on aivan liian suuri asia, jotta sitä kannattaisi käsitellä puolesta ja vastaan -kysymyksenä.

Lisää »

Vielä kerran, tunteella

Kolumni | Samuli Knuuti toivoo, että Kentin tyylikäs lopetus on myös lopullinen.

Loput ovat aina vaikeita, sekä elämässä että taiteessa. Monen yhtyeen tarina alkaa komeasti, mutta Hollywood-loppuja on harvoin: yleensä bändit hajoavat riitaisasti, kuihtuvat pois, unohdetaan kaikessa hiljaisuudessa.

Lisää »

Heja Norge (igjen)!

Kolumni | Aivan helvetin hyvä kirjoittaja, sanoo Juha Itkonen Knausgårdin kaverista.

Tartun verenpunaiseen kirjaan, jonka kannessa on pääkallo ja kaksi revolveria ristitysten. Ei ehkä aivan minun heiniäni. Takakannesta löydän kuitenkin Karl Ove Knausgårdin lausunnon. Harvinaislaatuinen romaani, yhtä ihmeellinen kuin realistinenkin, kirjoitettu räjäyttävällä voimalla ja tykyttävällä intohimolla. Mahdoton laskea käsistään!

Lisää »

Sivut