Beta

Image-lehti

Kommentoi 0
Teksti:

Imagen suosittu kirjoittajakoulutus saa taas jatkoa 25.8. Tällä kertaa järjestämme yhdessä Mondo-lehden kanssa matkakirjoittajakurssin. Hankit liput heti!

 

13.00 Kirjoittajan matkaeväät

Avaussanat, Heikki Valkama, päätoimittaja, Image

 

13.10 Hyvää ei synny ilman taustatöitä

Maailmalla kuvatuista ohjelmistaan tunnettu Arman Alizad kertoo taustatyön merkityksestä hyvän ohjelman tekemisessä

 

13.50 Näin kirjoitat hyvän matkajutun

Lisää »

 

Esikoiskirjailija Kaisa Haatanen huomasi olevansa vanha, kun televisiosta tuli terveyssidemainos. Onneksi nykykeski-ikäisen ei tarvitse kasvaa aikuiseksi.

 

Katselin televisiota. Avaran luonnon ja historiadokumentin välissä oli pieni tauko, ja käänsin kaupalliselle kanavalle. Mainoskatkon terveyssidemainos oli suunnattu ensimmäisten kuukautistensa kanssa kipuileville tyttösille. Siinä kerrottiin, kuinka näppärästi käytetyt siteet saa rullattua niin, että ne voi heittää huomaamattomasti roskikseen.

Lisää »

Elokuvakriitikko Kalle Kinnunen näkee kansainvälistymisessä sekä haasteita että mahdollisuuksia. Jalmari Helanderin Big Gamen kaltaisten produktioiden tekeminen vaatii paljon työtä, kokemusta ja verkostoitumista.

Kinnunen on kirjoittanut kirjan Big Game - Kuinka Hollywood tuotiin Suomeen. Kirja seuraa Big Game -elokuvan valmistumista ja kertoo, miten ohjaaja Helander ja tuottaja Jokiranta ovat tehneet mahdottomasta mahdollista.

Lisää »

Suomieksotiikka sellaisenaan ei kiinnosta ketään muita kuin suomalaisia, uskoo elokuvakriitikko Kalle Kinnunen. Sitä on kuitenkin mahdollista sitoa hyviin tarinoihin ja konsepteihin, jolloin mahdollisuudet ovat jo paremmat. Hänen mukaansa elokuvasta ei voi väkisin tehdä Suomen markkinointityökalua.

Lisää »

"Elokuvan todellinen testi on Yhdysvallat", sanoo elokuvakriitikko Kalle Kinnunen. Markkinat siellä ovat niin suuret, että vaatimattomampikin elokuvalevitys tarkoittaa mieletöntä määrää huomiota. Jalmari Helanderin elokuvien lisäksi Yhdysvaltojen teatterilevitykseen on suomalaisista päässyt viime vuosikymmeninä vain Aki Kaurismäki.

Lisää »

Jalmari Helanderin huumorintaju on iso osa hänen elokuviensa viehätystä ja tekee niistä persoonallisia. Groteski huumori on auttanut hänen elokuviaan erottumaan edukseen maailmalla. Suomessa maaliskuussa ensi-iltansa saanut Big Game pääsi levitykseen myös USA:ssa. Elokuvakriitikko Kalle Kinnunen kertoo miksi.

Lisää »

Synkkä ei tarkoita surullista, muistuttaa Lasten Hautausmaan laulaja Kristiina Vaara.

 

Synkkä ja romanttinen Lasten Hautausmaa julkaisi viisi ensimmäistä laulua noin puoli vuotta sitten, ensin digitaalisesti, sitten kauniina vinyyli-ep:nä. Niissä soivat tasavertaisina rock, folk ja kansanmusiikki. Vahvojen kappaleiden sanoitukset tulvivat surua ja kuolemaa.

”En tajunnut tekstien tummuutta ennen kuin ihmiset rupesivat puhumaan niistä. Vasta sitten huomasin, että herranjumala, juuri semmoisiahan nämä ovat”, yhtyeen laulaja Kristiina Vaara kertoo.

Lisää »

Sivut