Beta

Image-lehti

Kommentoi 0
Teksti:

Imagen suosittu kirjoittajakoulutus saa taas jatkoa 25.8. Tällä kertaa järjestämme yhdessä Mondo-lehden kanssa matkakirjoittajakurssin. Hankit liput heti!

 

13.00 Kirjoittajan matkaeväät

Avaussanat, Heikki Valkama, päätoimittaja, Image

 

13.10 Hyvää ei synny ilman taustatöitä

Maailmalla kuvatuista ohjelmistaan tunnettu Arman Alizad kertoo taustatyön merkityksestä hyvän ohjelman tekemisessä

 

13.50 Näin kirjoitat hyvän matkajutun

Lisää »

Kolumni | Riku Korhonen huolestui siitä, miten hän kohtelee työtovereitaan.

 

Väkivaltarikollisten aivotoimintaa tutkinut psykologi Adrian Raine on väittänyt, että losangelesilaisilla keikkatyöntekijöillä epäsosiaalinen persoonallisuushäiriö oli yli kahdeksan kertaa yleisempi kuin muussa väestössä. Psykopaatteja heistä oli 13,5 prosenttia, lähes yhtä suuri osuus kuin vangeista.

Raine selittää tuloksia keikkaduunarien taajaan vaihtuvilla työsuhteilla, jotka mahdollistavat muita hyväksikäyttävän ihmistyypin toiminnan.

Lisää »

Miksi mies ei väistä vastaantulevaa naista?

 

Miehellä on tiukka ote ostoskärrystä. Hän kävelee marketin käytävää minua ja ystävääni kohti runsaan kymmenen metrin päässä. Vaikka mies ei sitä tiedä, hän on valikoitunut testikohteeksemme.

Olen avautunut vain hetkeä aikaisemmin ystävälleni havaitsemastani ilmiöstä, joka on hämmästyttänyt minua jo pitkään: mies väistää julkisissa tiloissa vain harvoin vastaantulevaa naista. Naiselle on puolestaan ominaista väistää automaattisesti, huomaamattaan.

”Katso vaikka”, sanon ystävälleni.

Lisää »

"Kaikki musiikki on nykyään niin helvetin iloista, olihan se pakko tehdä asialle jotain", perustelee Mustan Paraatin uusi laulaja Herra Ylppö bändin comebackia. Mustan Paraatin musiikki käsittelee ihmisen syvimpiä tuntoja, jotka ovat joka tapauksessa aina olemassa. Kun ihmiset pakenevat ajatuksiaan viihteeseen, jää synkeämpi puoli helposti "oppositioon".

"Meissä kaikissa on tietty mystiikka, jonka verhon taakse ei haluta kurkistaa", Ylppö miettii, "Mustan Paraatin musiikissa tuon verhon taakse kurkistetaan."

Lisää »

Pariskunta tekee lähtöä iltamenoihin, kun toinen (useimmiten nainen) ohimennen ehdottaa, että toinen (useimmiten mies) voisi yllä olevien vaatteidensa sijaan laittaa sen uuden, yhdessä hankitun paidan,   jonka nainen on valinnut.

Parisuhteen alussa vaatteet halutaan repiä toisen päältä, mutta myöhemmin ilmiölle ilmaantuu toinenkin, vähemmän seksikäs syy: kumppanin pukeutumisen aiheutuva häpeä, joka saa kaihtamaan juhlia ja julkisia paikkoja.

Lisää »

Musiikki | Elokuussa 
Neil Tennant ja Chris Lowe soittavat Helsingissä tarttuvia pophittejä surusta, vastarinnasta ja kaiken katoavaisuudesta. Anu Silfverberg kertoo, mistä Pet Shop Boys on tehty.

Club Being Boring lämmittelee Flow-tunnelmiin soittamalla koko illan Pet Shop Boysia keskiviikkona 12.8. Putte's Cellar (Kalevankatu 6) klo 20-02, vapaa pääsy.

 

Vihasta

Lisää »

Sivut