Beta

Image-lehti

Milloin viimeksi etsit netistä uutta tietoa? Siis todella etsit uutta, etkä roikkunut Facebookissa tai jollain uutissivustolla?

Ennen tieto pysähtyi median ja kustantajien kaltaisiin portinvartijoihin. Verkon piti poistaa nämä portinvartijat ja antaa julkaisuvalta kenen tahansa käsiin. Hetken aikaa olikin näin. Mutta internet on muuttunut suureksi häkiksi.

 

Lisää »
kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Storytel 

 

Nyt voit kuunnella Imagen artikkeleja.

Image on aloittanut yhteistyön Storytel-palvelun kanssa.

Tarjoamme Imagen lukijoille mahdollisuuden kuunnella juttuja ensi alkuun ilmaiseksi.

Tarjolla on upeita artikkeleja, joiden kirjoittajia ovat Riikka Pulkkinen, Juha Itkonen, Kaisa Haatanen, Antti Holma, Jyrki Lehtola, Oskari Onninen, Niklas Thesslund, Heikki Valkama ja Sami Kuusela

 

Erikoistarjous Imagen lukijoille - kokeile Storyteliä ilmaiseksi 30 päivän ajan. Kirjaudu osoittessa:

Lisää »

Lupa taiteilla | Miina Supinen luki luovuusoppaan, koska hei, pitää vaan uskaltaa.

Juttelin kerran erään parikymppisen kirjailijan kanssa kirjoittajakursseista. Hän kertoi pettyneensä niiden antiin. ”Ajattelin, että kurssilla saisi analyysiä teksteistä”, hän sanoi. ”Mutta siellä vain kehuttiin kaikkia. Koko ajan pyydettiin ja annettiin lupaa kirjoittamiseen. En tajua sitä. Minulla on jo lupa.”

Lisää »

Nelkyt ja ihan risana

Kolumni | Älkää antako kitaraa miehelle pahassa iässä, pyytää Laura Friman.

Ensin Jumala loi kaikki kivat jutut: meret, maat, eläimet ja perunalastut. Kiitos siitä. Sitten hän alkoi huvitella yhdistelemällä keksintöjään. Valtaosa parituksista ilahdutti ihmiskuntaa: hunaja ja suolakurkut, gini ja tonic-vesi, Simon ja Garfunkel. Mutta Jumalallekin sattuu virheitä. Eräänä epäonnisena päivänä hän esitteli toisilleen miehen ja kitaran. Se siitä sitten: itsesäälinen ulina sai soinnut taakseen.

Lisää »

Kolumni | Näin sydämellä näyteltyä elokuvaa Kalle Kinnunen on nähnyt harvoin.

Elokuvan nimi on niin alleviivattu, että melkein pahaa tekee. Hidden Figures – varjoon jääneet julistaa heti kättelyssä olevansa kertomus unohdetuista. Kaksoismerkitys syntyy numeroista. Päähenkilöt ovat – tadaa! – matemaatikkoja. He ovat afroamerikkalaisia naisia, jotka 1960-luvun alussa auttoivat avaruuden valloituksessa.

Lisää »

Suomalainen televisio on maailman pienin hiekkalaatikko, jossa pärjää olemalla tavallinen, mukava ja vähän toistaitoinen, kirjoittaa Antti Holma. 

 

Apple Watchistaan House of Cardsia katsova Senior Social Medialist istuu Uberiin, rapsuttaa peukalolla nivustaan ja kirjoittaa sitten sillä twiitin: Lineaarinen televisio on kuollut #uudetmuodot.

Lisää »

Kolumni | Trumpin vastustus peukutuksilla lämmittää vain hetken, varoittaa Ruben Stiller.

 

So not go gentle into that good night, /
Old age should burn and rave at close of day; / Rage, rage against the dying of the light. – Dylan Thomas

70-vuotias mies mesoaa vallan huipulla ja yrittää unohtaa kuolevaisuutensa. Jostain syvältä kuuluu ikävä kuiskaus omasta riittämättömyydestä ja rajallisuudesta, mutta ääni vaimenee twiitatessa. Nuori vaimo seisoo vieressä ja yrittää ajoittaa laskelmoidun hymynsä täydellisesti.

Lisää »

Kolumni | On turhauttavaa, ettemme opi koulussa ruotsia, kirjoittaa Joanna Palmén.

 

Opiskelijajärjestön ryyppyreissulla yli vuosikymmen sitten löysimme vuokramökistä aarteen: ikivanhan ruotsinkielisen Trivial Pursuitin. Koskaan ei Trivialin peluu ole ollut yhtä hauskaa! Pylpyrän sai vain jos 1) ymmärsi kysymyksen, 2) tiesi, mikä oli ollut oikea vastaus kysymykseen 1980-luvulla, ja 3) osasi vielä vastata ruotsiksi, nousuhumalassa. Kovin monta pylpyrää ei sinä iltana jaettu.

Lisää »

Sivut