Beta

Image-lehti

Kommentoi 0
Teksti:

Imagen suosittu kirjoittajakoulutus saa taas jatkoa 25.8. Tällä kertaa järjestämme yhdessä Mondo-lehden kanssa matkakirjoittajakurssin. Hankit liput heti!

 

13.00 Kirjoittajan matkaeväät

Avaussanat, Heikki Valkama, päätoimittaja, Image

 

13.10 Hyvää ei synny ilman taustatöitä

Maailmalla kuvatuista ohjelmistaan tunnettu Arman Alizad kertoo taustatyön merkityksestä hyvän ohjelman tekemisessä

 

13.50 Näin kirjoitat hyvän matkajutun

Lisää »

Aleksanterinkadun Stockmann on Suomen ainoa tavaratalo, jolla on oma etsivätoimisto - legendaarinen Stockmann Yard. Kahdeksantoista vuotta sen palveluksessa toiminut myymäläetsivä Antto Terras kirjoitti palvelusvuosistaan muistelmateoksen. Hän ei pelkää julkisuuden estävän työtään näkymättömyyteen perustuvassa ammatissa. 

Lisää »

Myymäläetsivä ja esikoiskirjailija Antto Terras ei kysynyt työnantajaltaan lupaa Stockmann Yard -teoksensa julkaisuun, mutta suhtautuu luottavaisesti siihen, että työnantajataho kannustaa tässäkin asiassa omatoimisuuteen. Kirjassaan Stockmannin myymäläetsivä muun muassa antaa ohjeita myymälävarkauksiin. Terras ei kuitenkaan usko sen toimivan kenellekään yllykkeenä - päivastoin. Jos jonkun kuitenkin tekee mieli kokeilla konsteja, hän lupaa etsiväosaston olevan valmiina.

 

 

 

Lisää »

Stockmann Yard, eli Stockmannin oma etsivätoimisto, on eräällä tapaa alansa villi länsi. Myymäläetsiviä ei Antto Terraksen mukaan sido samat lait kuin tavallisia vartijoita, joten tarpeen tullen sääntöjä tulee venytettyä. Koska Stockmannin asiakkaat ovat sofistikoituneempia kuin muissa tavarataloissa, ei väkivaltaa jouduta käyttämään. Stockmann Yardista kirjan kirjoittanut Antto Terras kertoo myös eron vartijoiden ja etsivien välillä. 

 

 

Lisää »

Siinä missä miesnäyttelijöille riittää rooleja iästä riippumatta, ovat Tommi Korpelan vastanäyttelijät häntä usein viisitoista vuotta nuorempia. Korpela uskoo, että tarinat aikuisista naisista kiinnostaisivat yleisöä, vaikka rahoittajat ovatkin eri mieltä. Niitä rooleja pitäisi vain kirjoittaa.

Lisää »

Kuinka saada aika kulumaan, kun on pitkään paikassa, josta ei pääse pois? Tietysti laulamalla voimaballadeja. Näyttelijä Tommi Korpela kertoo Napamiehet-ohjelman kuvauksista, joissa matkattiin kahdesti Atlantin yli kahdeksan viikon aikana. "Meri voi olla kaunis, mutta se on myös hirvittävän ahdistava", Korpela miettii.

 

Lisää »

Sivut