Beta

Image-lehti

Imagen kirjoittajakoulu: Toimittajan työkalupakki

Imagen suosittu kirjoittajakoulutus saa jatkoa 21.5. 2015. Koulutus on räätälöity tällä kertaa toimittajille, jotka haluavat kehittyä ammatissaan. Tarjolla on muun muassa vinkkejä kirjoittamiseen, niksejä reportaasikeikoille sekä haastatteluihin ja tutkivan journalismin keinoja. Toki koulutus sopii myös muille kuin toimittajille!

 

13.00 Kolme kysymystä journalismista

Avaussanat, päätoimittaja Heikki Valkama, Image.

13.10 Tutkivan journalismin työkalut

Lisää »

Kirjailija Caitlin Moran syntyi köyhään perheeseen, jätti koulut kesken, nai rocktähtien kanssa, teki abortin ja kertoi siitä kaikille. Siksi hänestä tuli 2010-luvun feministi-ikoni.

 

Nainen lukee Lontoon Camden Townissa kahvilan ikkunapöydässä Caitlin Moranin Naisena olemisen taitoa. Kirjailija Moran kävelee ohi eikä voi mitenkään ohittaa tätä ihanaa tilannetta, jossa pääsee tuottamaan fanilleen elinikäisen muiston. (Hänen esikuvansa tässä asiassa on näyttelijä Bill Murray, joka saapuu kutsusta kuolevaisten syntymäpäiville, polttareihin ja karaokeseurueisiin.)

Lisää »

Oletko kyllästynyt fitness-villitykseen, lehtikaali­smoothieisiin ja heleisiin ruokakuviin Instagramissa? Ei hätää. Snackwave ja ­normcore pelastavat sinut. Ne ovat tyylisuuntauksia, joissa glorifioidaan roskaruokaa ja tavanomaisuutta.

Snackwave ja normcore ovat monen muun estetiikan tavoin nousseet ­Tumblr-kuvapalvelusta. Ne ottavat inspiraationsa vuosituhannen vaihdetta edeltävistä tv-sarjoista, kuten Seinfeldistä, Gilmore Girlsistä ja Frendeistä.

Lisää »

Pelkäsiko Minun Palestiinani -näytelmän käsikirjoittaja ja näyttelijä Noora Dadu ottaa kantaa?

Videolla Dadu sanoo, että on parempi olla vaikka väärässä, kunhan on jotain mieltä. Poliittiseen teatteriin kuitenkin liittyy Suomessa jotain ahdistavaa, ja taiteilijana olisi helpompi kysyä enemmän kuin vastata. Näyttelijän mielestä on kuitenkin kauheaa, jos ihmiset joilla on jotain oikeaa sanottavaa, eivät uskalla astua esiin. 

Lisää »

Mikä hiertää Palestiina-keskustelussa?

Minun Palestiinani -näytelmästä tuttu Noora Dadu kertoo, mitä uusia näkökulmia Palestiinan ja Israelin tilanne vaatii ratketakseen. Aluksi molempien osapuolien pitäisi myöntää omat virheensä, niin keskustelukumppanista tulisi varmasti vastaanottavaisempi. Lisäksi läntisen median tulisi konfliktin uhrien sijaan nostaa vahvoja, koulutettuja ja hauskoja palestiinalaisia. 

Lisää »

Sivut