Beta

Image-lehti

Image-akatemian kirjoittajakoulutus tarjoaa täsmäpaketin niille, jotka haluavat paremmiksi kirjoittajiksi. Oli kyse blogitekstistä, lehtijutusta, asiantuntijakolumnista tai muusta tekstistä, koulutus antaa työkaluja taitavammaksi kirjoittajaksi tulemiseen. Koulutus järjestetään 12.11. 2014.

 

13.00 Avauspuheenvuoro: Aloita näin

Imagen päätoimittaja Heikki Valkama ja tekstin ensimmäiset lauseet. Näin aloitat koukuttavasti.

13.20 Kun ei keksi mitä kirjoittaisi - ideasta aiheeksi

Lisää »
Onko Jari Aarnio poliisi, joka 
metsästi rikollisia keinoja kaihtamatta? 
Vai onko hän erittäin taitava rikollinen? Pulaan hänet saattoi joka tapauksessa tuttu nainen. 


Lokakuussa 2007 Helsingin poliisivankilan vartija huomasi, että tutkintavanki oli ympäripäissään. Oksenteleva vanki puhalsi poliisin alkometriin 2,17 promillen lukemat.

Samana päivänä vanki oli käynyt kotonaan hakemassa vaatteita. Häntä saattamassa oli kaksi Helsingin huumepoliisia, ja asunnossa seuraa piti myös vangin naisystävä.

Lisää »
 

Olen saarroksissa kaljupäisten miesten keskellä. Paikoitellen erotan niissä hiukan sänkeä; hiusten lähtö on osin itse aiheutettua, mutta ei kokonaan. Kun Richard Linklaterin uutuuselokuva Boyhood sitten alkaa, kaljujen laelle nousevat mustasankaiset lukulasit kuin sopimuksesta. On ulkopuolinen olo. Olen takuulla ainoa, joka ei pysty luettelemaan ulkomuistista Procol Harumin levytyksiä. Saisinko edes olla täällä? Ja jos en kuulu joukkoon, haaskaanko kallista aikaani, niin läpeensä kehuttu kuin Boyhood onkin?

Lisää »

Elokuvaa ei ole koskaan ennen tehty näin. Poikkeuksellista ei ole vain se, että päähenkilöt ovat aivan tavallisia ihmisiä. Heistä amerikkalainen draama ei juuri koskaan kerro näin luontevasti. Poikkeuksellista on, että Boyhoodissa ajan kuluminen on konkreettisesti totta.

Kahdentoista vuoden ajan kuvattu Boy hood on tarina lapsesta, perheestä ja Amerikasta. Keskushenkilö Mason on teksasilaispoika. Ensimmäisissä kohtauksissa hän on seitsenvuotias.

Lisää »
Ruoka Kommentoi 3
Teksti:

Viski.                                                          Viski. 

Viski.                                                          Viski. 

Viski.                                                          Viski. 

Viski. Viski. Viski. Viski. Viski. Viski. Viski. 

Viski. Viski. Viski. Viski. Viski. Viski. Viski.

Viski. Viski. Viski. Viski. Viski. Viski. Viski.

 

Tekstiasetelma viskilasille.

Lisää »
 

Talvi oli ollut työpaikalla outo. Yt-neuvottelut ulottuivat joka osastolle, ja niiden vihdoin päätyttyä jäljelle jääneet työntekijät nuolivat haavojaan uudessa organisaatiossa. Tähän saumaan osui jokakeväinen traditio, kehityskeskustelut.

”Esimieheni kysyi, miten koin ajan, ja kun aloin kertoa, hän purskahti lohduttomaan itkuun ja alkoi itse vuolaasti kertoa, miltä yt-prosessi tuntui esimiehen näkökulmasta”, työntekijä muistelee. ”Lopun aikaa minä tyynnyttelin yleensä niin asiallista ja tiukkahermoista esimiestäni.”

Lisää »

Avoimen lisensoinnin oppikirjat säästäisivät kymmeniä miljoonia veronmaksajien rahoja, sanoo Vesa Linja-aho.

Oppikirjabisnes on käy tännössä lähes duopoli, kahden suuren toimijan hallussa. Muuttamalla oppikirja­hankintoja voitaisiin säästää valtavia summia verorahoja.

Avoimet oppimateriaalit ry:n puheen johtajan Vesa Linja-ahon mukaan oppimateriaalien tuotanto pitäisi järjestää uusiksi. Yksi vaihtoehto olisi julkinen tarjous kilpailu oppikirjojen tekemisestä. 

Lisää »

Sivut