Beta

Image-lehti

Imagen kirjoittajakoulu: Toimittajan työkalupakki

Imagen suosittu kirjoittajakoulutus saa jatkoa 21.5. 2015. Koulutus on räätälöity tällä kertaa toimittajille, jotka haluavat kehittyä ammatissaan. Tarjolla on muun muassa vinkkejä kirjoittamiseen, niksejä reportaasikeikoille sekä haastatteluihin ja tutkivan journalismin keinoja. Toki koulutus sopii myös muille kuin toimittajille!

 

13.00 Kolme kysymystä journalismista

Avaussanat, päätoimittaja Heikki Valkama, Image.

13.10 Tutkivan journalismin työkalut

Lisää »

Oletko kyllästynyt fitness-villitykseen, lehtikaali­smoothieisiin ja heleisiin ruokakuviin Instagramissa? Ei hätää. Snackwave ja ­normcore pelastavat sinut. Ne ovat tyylisuuntauksia, joissa glorifioidaan roskaruokaa ja tavanomaisuutta.

Snackwave ja normcore ovat monen muun estetiikan tavoin nousseet ­Tumblr-kuvapalvelusta. Ne ottavat inspiraationsa vuosituhannen vaihdetta edeltävistä tv-sarjoista, kuten Seinfeldistä, Gilmore Girlsistä ja Frendeistä.

Lisää »

Pelkäsiko Minun Palestiinani -näytelmän käsikirjoittaja ja näyttelijä Noora Dadu ottaa kantaa?

Videolla Dadu sanoo, että on parempi olla vaikka väärässä, kunhan on jotain mieltä. Poliittiseen teatteriin kuitenkin liittyy Suomessa jotain ahdistavaa, ja taiteilijana olisi helpompi kysyä enemmän kuin vastata. Näyttelijän mielestä on kuitenkin kauheaa, jos ihmiset joilla on jotain oikeaa sanottavaa, eivät uskalla astua esiin. 

Lisää »

Mikä hiertää Palestiina-keskustelussa?

Minun Palestiinani -näytelmästä tuttu Noora Dadu kertoo, mitä uusia näkökulmia Palestiinan ja Israelin tilanne vaatii ratketakseen. Aluksi molempien osapuolien pitäisi myöntää omat virheensä, niin keskustelukumppanista tulisi varmasti vastaanottavaisempi. Lisäksi läntisen median tulisi konfliktin uhrien sijaan nostaa vahvoja, koulutettuja ja hauskoja palestiinalaisia. 

Lisää »

Näyttelijä Noora Dadu nousi esiin suositusta Minun Palestiinani -näytelmästä, joka saa jatkoesityksen Ryhmäteatterissa vielä perjantaina 29.5.

Puoliksi palestiinalainen näyttelijä pohtii kansalaisuuttaan videolla ja löytää kotimaansa jostain ihan muualta. Lokerointia puskevat yleensä ulkopuoliset, kuten työhaastattelussa palestiinalaisvitsiä udellut teatterinjohtaja. Esityksen nähneet ja he jotka Dadun tuntevat, eivät puhu hänestä enää palestiinalaisena. 

Lisää »

Sivut