Beta

Image-lehti

Miksi rokottteet pitää pistää piikillä? Tämä tuli mieleen, kun nelivuotias lapsi halusi kieltäytyä lääkärikäynnistä, koska pelkäsi, että taas tulee rokotuspiikki. Moni aikuinenkin kammoaa rokotuksia.

”Piikillä antaminen on perinteinen ja varma tapa. Se on tehokas tapa immuunivasteen aikaansaamiseksi”, professori Timo Vesikari Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksesta sanoo.

Lisää »

Hupparia käytännöllisempää vaatetta saa hakea, kirjoittaa Tuomas Sorjamaa.

Huppari on tehnyt vankan paluun. Se näkyy catwalkeilla kaikissa mahdollisissa muodoissa, niin Louis Vuittonin nahkaisena kuin Brunello Cucinellin kašmirvillaisena versiona. Toisaalta American Giant, joka valmistaa jämäköitä puuvillaisia perushuppareita sellaisena kuin ne joskus kauan sitten olivat, on hukkua tilauksiin.

Lisää »

Ari Tulla, BetterDoctor

Nokian pelikehittäjätiimissä Yhdysvaltoihin muuttanut Ari Tulla sai perheen terveysongelmien myötä kokea kantapään kautta, kuinka hankalaa Amerikassa oli löytää lääkäriä. Nyt hänen kehittämänsä BetterDoctor-verkkosivusto ja -sovellus etsivät parhaan mahdollisen lääkärin. Viime vuonna käyttäjiä oli 10 miljoonaa.

 

Joel Roos, One Nordic

Lisää »

Teknologia kertoo kauppiaalle, 
missä asiakkaat kulkevat.

Tuomas Wuoti oli ehtinyt työskennellä kokkina ruotsalaisessa Michelintähtiravintolassa, tehdä sekalaisia myyntihommia ja valmistua ammattikorkeakoulusta yrittäjäopinnoista. Opintojensa ohessa hän oli ollut perustamassa startup-hautomo Boost Turkua.

Lisää »

Markkinoiden parasta pilvipalvelua.

UpCloud on alallaan teknisesti parempi ja hinnaltaan edullisempi kuin Amazon Web Services, Google, Microsoft tai IBM:n SoftLayer. Piste. Yrityksen perustaja Joel Pihlajamaa esittää asian kuin siinä ei olisi mitään kummallista. Amazon on maailmalla johtava yritys IaaS-pilvipalvelujen tarjoamisessa. UpCloudin suorituskyky on 19-kertainen Amazon Web Servicesiin verrattuna. Ja sama Amazonin palvelu maksaa kahdeksan kertaa enemmän.

Lisää »

Sykemittarin kanssa nukkuminen sai Lasse Leppäkorven kehittämään unta mittaavaa laitetta.

Lasse Leppäkorpi aloitti mäkihypyllä ja päätyi triathlon-maajoukkueen kautta Beddit-yrityksensä vetäjäksi.

”Yksi triathlon-kausi meni pieleen, kun tuli ylirasitus treenaamisesta. Kesti monta kuukautta palautua. Minun piti nukkua sykepannan kanssa ja seurata, milloin voi taas treenata.”

Lisää »

Unelmana pelien 
YouTube, jo toista kertaa.

Jiri Kupiainen perusti ensimmäisen pelialan yrityksensä 17-vuotiaana, 2000-luvun alun ensimmäisen it-kuplan jälkimainingeissa. Aluksi tehtiin alihankintaa pelifirmoille, myöhemmin Kupiainen oli mukana alan startupeissa.

Kun Kupiainen tutustui Pelaaja-lehden Harri Manniseen, syntyi Rocket Pack -firma, jonka visio oli luoda pelialan YouTube. Mannisen ja Kupiaisen ajatus oli, että peliala on demokratisoitumassa: välineet ovat kenen tahansa käytössä.

Lisää »

Sivut