Beta

Image-lehti

Vuosi sitten suomentaja Katriina Huttusen tytär teki itsemurhan. Tämä on äidin päiväkirja surun vuodenkierrosta.

 

Olen nähnyt lautumat kuolleen lapseni kantapäissä. Poliisit olivat peittäneet hänen vartalonsa lakanalla. Olen nähnyt kun kuollut lapseni viedään ruumispussissa pois. Olen hangannut kuoleman eritteet lattiasta ja riidellyt taloyhtiön kanssa laminaatin vaihtamisen tarpeesta.

Lisää »

Imagen kesänovellissa Harri Miettinen tarkkailee marjapensaasta Porin juhlakansaa, kissanpentu tukehtuu kirjailijan ihraan, Juhana Vartiainen sammuu Picnic-ruokansa alle ja päälle, eikä kukaan tiedä, miltä orvosta tuntuu juosta kiväärin tulta pakoon. 

 

Miettisen Harri seisoo yksin porilaisessa karviaismarjapensaassa. Ympärillä, viikoksi vuokratun porilaisomakotitalon pihalla, Suomen kesä on kauneimmillaan kuin runo, jota Samuli Edelmann ei ole vielä älynnyt levyttää. 

Lisää »

Tuskan veteraani

Mokoman Marko Annala julkaisi keväällä esikoisromaaninsa. Mokoman edellisen levyn tavoin se käsittelee Annalan masennusta. Se on tehnyt hänestä terapeutin tahtomattaan. Lisäksi Annala antaa festivaalitärpin kesän Flow’hun.

 

Tuska-festivaali järjestetään tänä kesänä kahdettakymmenettä kertaa. Olet soittanut siellä seitsemästi vuoden 2003 jälkeen. Mikä sen merkitys on ollut suomalaiselle musiikille?

Lisää »

Fiktion lämpötila nousee

Suomalainen kaunokirjallisuus elää ekologisten kriisien kuvaamisen 
aikaa, joka tuntuu vain voimistuvan, kirjoittaa Hanna Nikkanen.

 

"Jos niitä ihmisiä on uskominen, ei meillä ole enää mitään toivoa.”

”Joskus”, Julia sanoi. ”Joskus ajattelen sitä.”

”On oikeastaan aika kauhea ajatella, että katastrofi on koko ajan kulman takana. Mitähän se tekee meille ihmisille, jos meidän täytyy olla jatkuvassa sotavalmiudessa?”

Julia ei vastannut, kellui vain vedessä.

Lisää »

Seksi myy, mutta seksiäkin paremmin myy pelko. 1960-luvun mainosmaailmaan sijoittuvan Mad Men -sarjan ensimmäisessä jaksossa päähenkilö Donald Draper lausuu totuuden, jonka jokainen mainosmies, lööpintekijä ja poliittista viestintää ymmärtävä tietää hyvin.

Onni on pelon puuttumista.

”Mainonta perustuu yhteen asiaan: onneen. Ja mitä on onni? Onni on uuden auton tuoksu. Se on vapautta pelosta”, Draperin hahmo vakuuttaa sarjassa asiakkailleen.

Lisää »

Surullinen aina

Omille unelmille rakennettu elämä ja aurinkoinen tyytyväisyys siihen on ajan kuva, mutta toisinkin voi elää. 

 

”Negatiivisuutta, alkoholismii, positiivisuus on meikälle riski.”

Rivi on itsetuhoisuudesta, sekakäytöstä ja kuolemasta räppäävien OD Kokemuksen ja Sairas T:n, ja se on juuri soinut äidinkielen tunnilla Stadin ammattiopistossa Myllypurossa.

Lisää »

Sivut