Beta

Image-lehti

Joukkorahoitukseen osallistuneet omistavat kaupan jälkeen yhtiötä, jolla ei ole radiotoimintaa. Uusi omistaja lupaa heille etuja.

 

 

Rahavaikeuksissa ollut Radio Helsinki tiedotti 13. lokakuuta, että Kaupunkitarinat Oy aikoo myydä sen liiketoiminnan Muusikkojen liiton Livelaboratorio-Oy:lle. Velat jäävät Kaupunkitarinoille.

Lisää »


Uskonnot olemme valtaosin hylänneet tai ainakin painaneet elämässämme taka-alalle. Ideologisuus 
ei sekään ole huudossa. Niiden tilalle kaivataan jotain, mihin uskoa ja mistä kiihtyä. Ratkaisu: Valitse yksi elämänalue ja suuntaa kaikki ajatuksesi ja energiasi siihen. Hurahda. Image esittelee valikoiman elämäkonsepteja, joissa pieni sektori on vallannut koko elämän ja hoitaa yhteiskunnassamme uskonnon, filosofian ja ideologian paikan.

 

Koti

Lisää »

Sivistymätön maalaistollo. Sellaiseksi minua kutsui japanilainen, vanhempi herrasmies Tokiossa. Olin 20-vuotias ja söin jäätelöä kadunkulmassa. Japanilaisten hyvien tapojen vastaista on syödä kadulla – ulkona syötäviä eväitä varten ovat vaikkapa puistonpenkit. Jäätelön syöminen seisten kadunkulmassa oli miehelle osoitus sivistymättömyydestä.

 

Useimmiten sivistys nousee esiin sen puutteena. Sivistyksestä puhutaan silloin, kun odotetaan joltain muulta tietynlaista käytöstä tai makua.

Lisää »


Välimerestä on tullut suuri joukkohauta, johon on hukkunut kymmeniä tuhansia ihmisiä. Tähän asti hukkuneiden henkilöllisyys ei ole kiinnostanut ketään. Nyt Italian viranomaiset yrittävät selvittää, keitä he ovat.

 

Kaksi nahkaista amulettia, joiden sisään on ommeltu hippunen kotimaan hiekkaa. Punaisesta American Legend -tupakka-askista repäisty pahvipala, jonka taakse on kirjoitettu sinisellä kuulakärkikynällä viisi puhelinnumeroa. Viimeisen numeron seiskat on painettu kynällä useaan kertaan, selventämiseksi.

Lisää »

Kansanedustaja Timo Harakka matkusti nuoruutensa Äänekoskelle juhlimaan ystävänsä Repen 60-vuotissyntymäpäivää. Matkan aikana hän sai kertoa, pyrkiikö hän todella demarien puheenjohtajaksi ja Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

 

Timo Harakka nousee junaan Tampereella. Hän asettelee hattuhyllylle salkkunsa ja suurehkon paperikassin, jonka suuaukosta törröttää Fiskarsin vesurin oranssi varsi. Vesuri on 60-vuotislahja Repelle, eräälle Harakan ystävälle.

Lisää »

New Yorkin pormestari Bill de Blasio allekirjoitti kesäkuussa lain, jonka seurauksena kaikista kaupungin julkisista vessoista tulee sukupuolineutraaleja, siis unisex-vessoja. Ruotsissa miltei kaikki vessat ovat jo vessoja ilman etuliitteitä, ja Suomessakin käytäntö on leviämässä.

Ketkä voittavat? Tietysti he, jotka eivät ongelmattomasti voi tai saa valita mies- ja naiskylttisistä vessoista omaansa.

Entäs muut voittajat ja häviäjät?

Lisää »

Musiikki | Esseisti Antti Hurskaisen suhde Robert Smithiin on kaksijakoinen. Hurskaisen yhden hengen dialogi antaa perusteet mennä ja olla menemättä The Curen jäähallikeikalle. 

Lohduttomuus
AH: The Curen lohduttomuus on lohduttanut läntisen maailman nuoria pian neljänkymmenen vuoden ajan. Robert Smith (s. 1959) opettaa: kun maailma potkii päähän, jää kaunis arpi. Yhtyeen varhaiset mestariteokset Seventeen Seconds (1980) ja Faith (1981) estetisoivat synkkyyden tavalla, jota pop-musiikissa käytettäisiin enemmän – jos osattaisiin.

Lisää »

Vaaleaa, vaan ei haaleaa

Kolumni | Frank Ocean osoittaa, että joskus hypen pauhun takana on oikea meri, kirjoittaa Samuli Knuuti.

Tiesittekö, että englannin kielessä blond/blonde on yksi ainoista adjektiiveista, jonka kirjoitusasu riippuu kohteen sukupuolesta; siitä, tarkoitetaanko vaaleaa miestä vai naista?

Lisää »

Radio Helsingin tarina on sekoitus 
vapauden riemua ja loputtomia 
velkaongelmia. Nykyinen omistaja Tomi Ruotimo aikoo luovuttaa.

 

Eräänä kesäkuun lopun maanantaina Radio Helsingin kuuntelijat kyselivät Facebookissa, miksei kanavalta tule aamuohjelmaa. Radion pitkäaikaisen toimittajan Anna Cadian sekä vuosien tauon jälkeen kanavalle palanneen Katja Ståhlin äänet puuttuivat eetteristä.

Ja puuttui kanavalta muutakin: päätoimittaja Maria Veitola oli samana aamuna ilmoittanut eronneensa tehtävästään.

Lisää »

Sivut