Beta

Image-lehti

Näytelmäkirjailija Petja Lähde pohtii Imagen haastattelussa teatterin hienoutta ja nykytilaa. Hänen mukaansa suomalainen teatteri ei makaa merenpohjassa, vaan on korkeintaan vaarassa luisua sinne. "Rohkeampi saisi olla, ja lama tekee kyllä tehtävänsä varsinkin maakunnissa", hän miettii. Lähteen mukaan taitavia tekijöitä kuitenkin riittää. Heille pitäisi vain antaa rohkeutta ja vapautta yrittää jotain uutta. Pakonomaisen uudistamisen sijaan Lähde itse pyrkii herättämään ajatuksia positiivisen kautta.

Lisää »

Miten älykköjen kulttuurialbumista tehtiin Suomen paras aikakauslehti? Tämä on Imagen historia sellaisena kuin entiset päätoimittajat sen muistavat.

 

Raoul
Grünstein
1985–1990

”Olin puheenjohtajana Ylioppilaskameroissa. Minä, Taina Värri ja Petri Heinonen päätettiin parantaa monistuskoneella tehty kerholehti Levottomat kuvat. Saimme uutta lehteä varten 4 000 markkaa apurahaa, ja sen tuomalla innostuksella syntyi syksyllä 1985 ensimmäinen Image.

Lisää »

Kun Chisu julkaisee neljännen albuminsa Polaris, kukaan ei enää kysy, 
kuka hänen laulunsa oikeasti tekee. Lähes 250 000 levyä myynyt artisti on edelleen Suomen ainoita naisia, jotka säveltävät, sanoittavat ja tuottavat omat levynsä, ja se on väärin, koska meidän missien tunteet ovat parasta polttoainetta musiikintekoon, hän sanoo.

 

Tähän alkuun kuule Chisu sellainen pikku juttu, että hei beibi sä oot vaan niin ihana, sun kanssa kaikki on vaan ihanaa, mä haluun olla sulle ihana, tää kaikki on vaan ihan ihanaa.

Lisää »

Sivut