Beta

Iida Sofia Hirvonen

Kaikkihan minua rakastaa

Koulussa Sanna Klemetti oli kiusattu musiikkinörtti, jolle bändissä soittaminen oli unelma. Sitten syntyi Litku Klemetti. 

 

Löytyisköhän Mona Caritaa,” Sanna Klemetti miettii ääneen ja selaa karaokebaarin hiirenkorvaista biisikatalogia. Kelmeä helmikuun aurinko esittelee leijailevia pölyhiukkasia.

On lauantai-iltapäivä, ja paikalla on sen mukaisia tyyppejä. Jollain on aurinkolasit päässä, suurin osa näyttää olevan liikenteessä ”samoilla silmillä” kuin eilen. Villapaitaan pukeutunut mies kailottaa HIMiä.

Lisää »

Tom of Finland -elokuvassa pääroolin tekevä Pekka Strang listasi neljä asiaa, joita hän ei Touko Laaksosesta tiennyt ennen kuvasten alkua. 

Monilahjakkuus

”Viiksekäs nahkamies on nyt jo kliseiseksi muuttunut homokarikatyyri. En tiennyt ennen elokuvaa, että Laaksonen keksi hahmon täysin itse. Laaksonen oli myös musikaalisesti lahjakas ja johti rintamalla kuoroja. Sodan jälkeen hän pääsi Sibelius-Akatemiaan ja työskenteli 12 vuotta pianistina Ravintola Palacessa.”

Tuotteliaisuus

Lisää »

Monet naispuoliset sinkkukaverini ovat lopettaneet satunnaisen seksin harrastamisen. Tinderistä seksiä löytyisi ainakin periaatteessa helpommin kuin koskaan, mutta he eivät enää jaksa yhden illan seksin aiheuttamaa stressiä ja pettymyksiä. Satunnainen seksi ei ollutkaan niin mutkatonta ja ihanaa kuin he olivat kuvitelleet.

Lisää »

Viime kesällä kuulin, kun 15-vuotias veljeni valikoi musiikkia Spotifysta. 2010-lukulaisen listahittisoundin seasta alkoi yhtäkkiä soida Fleetwood Mac. Ilmeeni kirkastui. ”Miten sä olet tämän löytänyt?” kysyin häneltä. ”No tää on vaan tällä yhdellä afternoon chill -listalla” -hän sanoi.

Lisää »

Oletko kyllästynyt fitness-villitykseen, lehtikaali­smoothieisiin ja heleisiin ruokakuviin Instagramissa? Ei hätää. Snackwave ja ­normcore pelastavat sinut. Ne ovat tyylisuuntauksia, joissa glorifioidaan roskaruokaa ja tavanomaisuutta.

Snackwave ja normcore ovat monen muun estetiikan tavoin nousseet ­Tumblr-kuvapalvelusta. Ne ottavat inspiraationsa vuosituhannen vaihdetta edeltävistä tv-sarjoista, kuten Seinfeldistä, Gilmore Girlsistä ja Frendeistä.

Lisää »

"Olin juuri kävelemässä sushille, kun näin, että katua ylitti tyttö, jolla oli kaunis kukkamekko ja…. karvaiset jalat! Hyi vittu! Siinä meni ruokahalut”, tuttuni kirjoitti viime kesänä Facebookissa. Päivitys keräsi ison kasan hänen feministiystäviensä raivostuneita kommentteja.

Reaktio tuntuu julmalta, mutta ei poikkeukselliselta. Ellei hippejä lasketa, sileää ihoa on pidetty itsestäänselvänä osana naiskauneutta koko 1900-luvun ajan.

Lisää »

YouTubessa videoblogeja pitävät tubettajat ovat niin suosittuja, että pian heidät tuntevat muutkin kuin nuoriso. Image lähti katsomaan, mistä huomisen tähdet on tehty.

 

Tubecon on Hartwall Areenalla järjestettävä tapahtuma, jossa YouTube-videoiden tekijät ja heidän faninsa kohtaavat. Viime vuoden Tubeconissa kävi 5 000 henkeä, ja sen jälkeen videobloggamisen suosio on vain kasvanut. Siksi elokuun tapahtumaa suunnitellaan jo nyt helmikuussa. 

Lisää »

Avaaja. Kun kerran yhteiskunta rahoittaa kulttuuria, kulttuurin vaikutuksista pitää voida puhua, sanoo tutkija Pasi Saukkonen.

 

Tutkija Pasi Saukkosen mielestä kulttuurirahoitus kaipaa uudistusta ja rehellistä keskustelua. Hän viimeistelee Suomen Kulttuurirahastolle selvitystä, jossa kartoitetaan suomalaisen kulttuuripolitiikan historiaa, nykytilannetta ja tulevaisuutta. Sen periaatteet luotiin 1960–70-lukujen vaihteessa, ja rakenteet ovat pysyneet samoina jo 1990-luvulta. 

Lisää »

Aivan tavallinen suomalainen mies oli 
lähellä tehdä miljoonaomaisuuden huumekaupalla 
internetissä. Tämä on hänen tarinansa.

 

Kukaan ei saa nähdä, kun hän heittää tietokoneensa ja mokkulan mereen. 

Tämä reissu on vain yksi varotoimenpiteistä, joita hän tekee tilattuaan puhdasta MDMA:ta nettihuumekauppa Silk Roadista. Tutummin kyse on synteettisestä amfetamiinijohdoksesta ekstaasista. Katukaupassa yhden MDMA-annoksen hinta on parikymmentä euroa.

Lisää »