Beta

Iida Sofia Hirvonen

Surullinen aina

Omille unelmille rakennettu elämä ja aurinkoinen tyytyväisyys siihen on ajan kuva, mutta toisinkin voi elää. 

 

”Negatiivisuutta, alkoholismii, positiivisuus on meikälle riski.”

Rivi on itsetuhoisuudesta, sekakäytöstä ja kuolemasta räppäävien OD Kokemuksen ja Sairas T:n, ja se on juuri soinut äidinkielen tunnilla Stadin ammattiopistossa Myllypurossa.

Lisää »

Kiitti teille, ja mulle! Sanni, Lorde ja kaikki nuoret tyypit tahtoo olla jotakin, kirjoittaa Iida Sofia Hirvonen.

 

Mä oon täl hetkel kaikkeni antanu, räjähtäny ja ihan päättömän onnellinen. Kiitos kuuluu jokaiselle, joka päätti viettää viikonloppuiltaansa meidän kaa. Täst on hyvä jatkaa #SANNITOUR2017 parissa loppukevät.”

Lisää »

Kaikkihan minua rakastaa

Koulussa Sanna Klemetti oli kiusattu musiikkinörtti, jolle bändissä soittaminen oli unelma. Sitten syntyi Litku Klemetti. 

 

Löytyisköhän Mona Caritaa,” Sanna Klemetti miettii ääneen ja selaa karaokebaarin hiirenkorvaista biisikatalogia. Kelmeä helmikuun aurinko esittelee leijailevia pölyhiukkasia.

On lauantai-iltapäivä, ja paikalla on sen mukaisia tyyppejä. Jollain on aurinkolasit päässä, suurin osa näyttää olevan liikenteessä ”samoilla silmillä” kuin eilen. Villapaitaan pukeutunut mies kailottaa HIMiä.

Lisää »

Tom of Finland -elokuvassa pääroolin tekevä Pekka Strang listasi neljä asiaa, joita hän ei Touko Laaksosesta tiennyt ennen kuvasten alkua. 

Monilahjakkuus

”Viiksekäs nahkamies on nyt jo kliseiseksi muuttunut homokarikatyyri. En tiennyt ennen elokuvaa, että Laaksonen keksi hahmon täysin itse. Laaksonen oli myös musikaalisesti lahjakas ja johti rintamalla kuoroja. Sodan jälkeen hän pääsi Sibelius-Akatemiaan ja työskenteli 12 vuotta pianistina Ravintola Palacessa.”

Tuotteliaisuus

Lisää »

Monet naispuoliset sinkkukaverini ovat lopettaneet satunnaisen seksin harrastamisen. Tinderistä seksiä löytyisi ainakin periaatteessa helpommin kuin koskaan, mutta he eivät enää jaksa yhden illan seksin aiheuttamaa stressiä ja pettymyksiä. Satunnainen seksi ei ollutkaan niin mutkatonta ja ihanaa kuin he olivat kuvitelleet.

Lisää »

Viime kesällä kuulin, kun 15-vuotias veljeni valikoi musiikkia Spotifysta. 2010-lukulaisen listahittisoundin seasta alkoi yhtäkkiä soida Fleetwood Mac. Ilmeeni kirkastui. ”Miten sä olet tämän löytänyt?” kysyin häneltä. ”No tää on vaan tällä yhdellä afternoon chill -listalla” -hän sanoi.

Lisää »

Oletko kyllästynyt fitness-villitykseen, lehtikaali­smoothieisiin ja heleisiin ruokakuviin Instagramissa? Ei hätää. Snackwave ja ­normcore pelastavat sinut. Ne ovat tyylisuuntauksia, joissa glorifioidaan roskaruokaa ja tavanomaisuutta.

Snackwave ja normcore ovat monen muun estetiikan tavoin nousseet ­Tumblr-kuvapalvelusta. Ne ottavat inspiraationsa vuosituhannen vaihdetta edeltävistä tv-sarjoista, kuten Seinfeldistä, Gilmore Girlsistä ja Frendeistä.

Lisää »

"Olin juuri kävelemässä sushille, kun näin, että katua ylitti tyttö, jolla oli kaunis kukkamekko ja…. karvaiset jalat! Hyi vittu! Siinä meni ruokahalut”, tuttuni kirjoitti viime kesänä Facebookissa. Päivitys keräsi ison kasan hänen feministiystäviensä raivostuneita kommentteja.

Reaktio tuntuu julmalta, mutta ei poikkeukselliselta. Ellei hippejä lasketa, sileää ihoa on pidetty itsestäänselvänä osana naiskauneutta koko 1900-luvun ajan.

Lisää »

YouTubessa videoblogeja pitävät tubettajat ovat niin suosittuja, että pian heidät tuntevat muutkin kuin nuoriso. Image lähti katsomaan, mistä huomisen tähdet on tehty.

 

Tubecon on Hartwall Areenalla järjestettävä tapahtuma, jossa YouTube-videoiden tekijät ja heidän faninsa kohtaavat. Viime vuoden Tubeconissa kävi 5 000 henkeä, ja sen jälkeen videobloggamisen suosio on vain kasvanut. Siksi elokuun tapahtumaa suunnitellaan jo nyt helmikuussa. 

Lisää »

Sivut