Beta

Heikki Valkama

Heikki Valkama on Imagen päätoimittaja.

Ole oma itsesi. ”Tubettaminen on avointa, henkilökohtaista, välitöntä. Television tekeminen on pitkä prosessi, jossa tekeminen on käsikirjoitettua. Suurin osa tubettajista ovat avoimesti omia itsejään. Siinä ei ole välikäsiä.”

Muodosta yhteisö. ”Jokaisella tubettajalla on katsojista muodostuva yhteisö. Yhteisö pitää luoda sisällöllä. Myös vuorovaikutus on tärkeää. Jos julkaisen videon, luen kommentit läpi ja vastaan niihin.”

Lisää »

Milloin viimeksi etsit netistä uutta tietoa? Siis todella etsit uutta, etkä roikkunut Facebookissa tai jollain uutissivustolla?

Ennen tieto pysähtyi median ja kustantajien kaltaisiin portinvartijoihin. Verkon piti poistaa nämä portinvartijat ja antaa julkaisuvalta kenen tahansa käsiin. Hetken aikaa olikin näin. Mutta internet on muuttunut suureksi häkiksi.

 

Lisää »

Noin viikon uutiset on tv-muotoon siirrettyä stand upia, sanoo Jukka Lindström. Huolellisen käsikirjoituksen avulla on tarkoitus luoda illuusio siitä, että kaikki on improvisoitua. Lindström ei usko satiirin voimaan tai yhteiskunnalliseen tehtävään mutta ei pelkää myöskään suututtaa vallanpitäjiä.

Suomalaisia sketsisarjoja on helppo 
luetella, mutta satiiria ei tule mieleen 
kuin Iltalypsy ja Hyvät herrat. Miksi sitä 
ei tehdä?

Lisää »

Kuka väitti, että television merkitys on vähentynyt? Vaikka netin käyttö on peitonnut television katselun vapaa-ajan valtiaana, perinteisen television voima ei näytä hiipuvan. Kuin osoituksena tv:n mahdista Yhdysvalloissa on presidenttinä ensimmäistä kertaa televisiotähti. Eikä mikä tahansa televisiotähti, vaan tosi-tv-tähti. Donald Trumpin ja hänen organisaationsa sometaitoja korostetaan, syystäkin, mutta ilman televisiota ei olisi presidentti Trumpia.

Lisää »

Suomen itsenäisyyttä on rakennettu yksipuolisesti sotien varaan, totesi emeritusprofessori, historioitsija Matti Klinge alkuvuodesta Savon Sanomien haastattelussa. ”Itsenäisyysjulistuksen 100-vuotisjuhlana nostetaan esille taas esimerkiksi Tuntematon sotilas. Pitääkö sitä sotaa taas muistaa ja rakentaa sen varaan meidän identiteettimme?”, Klinge kysyi.

Kysymys kansallisen identiteetin rakentamisesta on paikallaan. Millaista tarinaa haluamme itsestämme kerrottavan? Onko tämä tarina tosi? Ketkä ylipäätään kuuluvat ”meihin”, joista tarinaa rakennetaan?

Lisää »

Miten meistä on tullut niin hirmuisen vihaisia? Kirjailija Juha Itkonen julkaisi Facebook-sivuillaan otteen tulevasta kirjastaan Minun Amerikkani. Hän kirjoittaa: Kaikki ovat nykyään niin helvetin vihaisia, kukaan ei tosin oikein tunnu tietävän miksi, ja Donald Trump on vihaisin kaikista, siksi hän on niin suosittu, pullosta päästetty paha henki ja samalla ajan: 69-vuotias suustaan lähinnä törkeyksiä suoltava miljonääri.

Ajatus osuu ytimeen. Trump on ajankuva, vihaisuuden ilmentymä.

Lisää »

Kolme Helsingin yliopiston tutkijaa lyttäsi keväällä Poliisiammattikorkeakoulun Maahanmuutto ja turvallisuus -raportin Image-lehden vieraskirjoituksessaan. Tutkijat moittivat raporttia lähdekritiikin ja hyvän tieteellisen käytännön puutteesta. Lisäksi raportin termistössä on puutteita ja virheitä.

Lisää »

Image-lehti sai JSN:ltä huomautuksen Demos Helsingin palkkaamisesta vierailevaksi päätoimittajaksi

JSN:n ratkaisu kuuluu näin:
"Image ilmoitti maaliskuun numeron ns. apinalaatikossa ja kannessa, että lehden vierailevana päätoimittajana on Demos Helsinki. Se oli allekirjoittanut myös lehden pääkirjoituksen. Lehdessä ei kerrottu, kuka oli sananvapauslain tarkoittama vastaava toimittaja.

Lisää »

Avaaja. Kustannusalalta puuttuu kykyä ymmärtää numeroita, sanoo kirjailija Karo Hämäläinen.

 

Kirja-alalla ei ymmärretä alan taloudellista logiikkaa, sanoo kirjailija, taloustoimittaja ja Parnasson tuottaja Karo Hämäläinen. Hänen mukaansa kirja-ala on siitä harvinainen ala, että sen toimijoilta odotetaan liiketaloudellisesti järjettömiä toimia. Kustantamot tuottavat kirjoja, joista jo ennakkoon tiedetään, että ne eivät myy. Ja kirjakaupat ottavat hyllyihinsä kirjoja, joista tietävät, että niitä ei kannattaisi ottaa pölyttymään.

Lisää »

Sivut