Beta

Hanna Räty

Vanelja-blogin Virpi Mikkonen teki nautinnosta itselleen uuden ammatin. Pian Mikkosen vegaanijäätelökirja julkaistaan Yhdysvalloissa. Seuraavaksi hän haluaa kehittyä yrittäjänä.

 

Ota askel. ”Edellisessä työssäni toimittajana huomasin kipinän kadonneen ja päätin ryhtyä yrittäjäksi. Vasta silloin todella löysin intohimoni. En todellakaan sano, että kaikkien pitäisi suin päin jättää päivätyönsä. Positiivisia muutoksia voi tapahtua ottamalla pieniä askelia ja opettelemalla vähä vähältä luottamaan asioihin, joita kohti intuitio ohjaa.”

Lisää »

Mika Kivelä ei ole ihan tekstiensä näköinen mies. Kivelän runot ovat viinan ja rakkaan huulesta haljenneen veren tahmaamia kohtauksia syrjäytyneiden ihmisten arjesta, mutta runoilijan oma arki on toisenlainen. Kivelä asuu rivitalossa, käy päivätöissä tavaratalossa, ajaa Opel Astralla ja kirjoittaa selvinpäin. Silti hän kokee jatkavansa Arto Mellerin kaltaisten rappiorunoilijoiden ja toisaalta turkulaisten undergroundlyyrikoiden, kuten Markku Inton ja Jarkko Laineen, perintöä. Beat-runouden vaikutteet saavat kuulua teksteissä vahvana, Kivelä sanoo.

Lisää »

Vain harvat pelifirmat menestyvät, mutta se kuuluu alan luonteeseen. Hittipelin voi tehdä halvallakin, mutta pääsääntöisesti menestykseen vaaditaan miljoonien markkinointipotti. Useimmilla ei ole tarvittavia suhteita ja mahdollisuuksia sellaisen hankkimiseen, kertoo toimittaja ja tietokirjailija Elina Lappalainen.

Lisää »

"Peliala on ainutlaatuinen yhdistelmä sielua ja bisnestä", sanoo toimittaja ja tietokirjailija Elina Lappalainen. Imagen haastattelussa hän kertoo, miksi menestyksiä syntyy juuri pelialalla. Hän ei kuitenkaan usko pelifirmojen pelastavan Suomen taloutta, vaan tuovan enemmänkin kulttuurista arvoa.

 

Lisää »

Avaaja. Niin kauan kuin teknologiaa luo homogeeninen joukko, moni maailman ongelma jää ratkaisematta, sanoo tietokirjailija Tuuti Piippo.

Jos nainen suunnittelee sovelluksen, sen oletetaan olevan jotain muotiin, perheeseen tai terveyteen liittyvää, sanoo tietokirjailija ja toimittaja Tuuti Piippo. Naisiin liitetään teknologian tekijöinä paljon stereotypioita, vaikka he rakentavat myös robotteja ja kovaa teknologiaa.

Kuitenkin naiset ovat teknologian kehittäjinä aliedustettuja.

Lisää »

Riitaisat erot ovat ysäriä. Nykyään kuuluu jopa olla ystäviä exän nykyisen kanssa, vaikka ero olisi johtunut hänestä. Ainakin julkkisten mukaan. Näyttelijä Miia Nuutilalle entisen miehen nykyinen puoliso on kuin sisko (MeNaiset 36/2015), vaikka uusi puoliso tuli miehen elämään, kun mies oli vielä nykyinen.

Juontaja Mari Sainion joulupöydässä istuu myös nykyisen miehen entinen vaimo äiteineen (MeNaiset 49/2013) – vaikka Sainio tuli miehensä nyxäksi, kun ex-vaimo ei ollut vielä ex.

Lisää »

Kymmenottelija. Antti Holma ei kaipaa uskottavuutta, vaan tekee mitä huvittaa.

 

Antti Holma on jättänyt taakseen Kansallisteatterin vakavat roolit ja puolen miljoonan katsojan Putouksen, kirjoittanut kehutun romaanin sekä alatyylisen huumorirunoteoksen Kauheimmat runot. Nyt Holmasta on tullut talk show -isäntä, ja hän pohtii siirtymistä nykytanssin pariin. Onko Holma ihan viisas?

 

Teet koko ajan jotain uutta ja erilaista. Viihdytkö epämukavuusalueella?

Lisää »

Näytelmäkirjailija Petja Lähde pohtii Imagen haastattelussa teatterin hienoutta ja nykytilaa. Hänen mukaansa suomalainen teatteri ei makaa merenpohjassa, vaan on korkeintaan vaarassa luisua sinne. "Rohkeampi saisi olla, ja lama tekee kyllä tehtävänsä varsinkin maakunnissa", hän miettii. Lähteen mukaan taitavia tekijöitä kuitenkin riittää. Heille pitäisi vain antaa rohkeutta ja vapautta yrittää jotain uutta. Pakonomaisen uudistamisen sijaan Lähde itse pyrkii herättämään ajatuksia positiivisen kautta.

Lisää »

Sivut