Beta

Artikkeli

Image tarjoaa parasta suomalaista aikakauslehtijournalismia pitkässä ja lyhyessä muodossa.

Hevi reissu (Juuso Laatio ja Jukka Vidgren)

No onhan se nyt hauskaa, kun nuoret moppitukat soittavat hevimetallia. Tai siis ”sinfonista post-apokalyptista reindeer-grinding christ-abusing extreme-sotapakana-fennoskandimetallia”. Ensikertalaisten ohjaama Lappiin sijoittuva jätkäkomedia Napapii.. siis Hevi reissu ei yritä olla kokoaan isompi tai ÄO:taan fiksumpi. Elokuva on tiivis, siinä on monta hauskaa vitsiä ja se menee lopussa juuri sopivan överiksi.

Ensi-ilta 9.3.
 

No-end House (Channel Zero)

Lisää »

Kaupungistumisen suurimmat häviäjät ovat Suomessa pikkukaupungit, sanoo muuttoliiketutkija Timo Aro.

 

Puhut kaupungistumisista monikossa. Miksi?

2000-luvulla kaikissa kunnissa on tapahtunut samanlaista kehitystä. Haja-asutusalueilta ja reunamilta siirtyy ihmisiä ja palveluita keskusta-alueelle. Helsingissä näkyvä kehitys näkyy Sulkavalla. Sinne valmistuu ensimmäinen kerrostalo vuonna 2018. Se tulee kunnan parhaalle paikalle, terveysaseman viereen.
 

Mitä asutuskeskus tarvitsee pärjätäkseen kaupungistuvassa Suomessa?

Lisää »

Ebba Witt-Brattström, Ruotsin taistelunhaluisin feministinen kirjallisuudentutkija, muutti viisi vuotta sitten Helsinkiin työskennelläkseen pohjoismaisen kirjallisuuden professorina. Kaksi vuotta myöhemmin hän erosi miehestään Horace Engdahlista, Ruotsin akatemian entisestä vakituisesta sihteeristä, kolmekymmentäkolme vuotta kestäneen avioliiton jälkeen. Myrskyisää avioeroa kuvataan romaanissa Århundradets kärlekskrig (Vuosisadan rakkaussota). Se on raivokas ja surullinen vuoropuhelu avioliitosta, jossa puolisoiden suhde on tullut tiensä päähän. Kirja ilmestyy suomeksi keväällä.

Lisää »

Kritiikeistä on tullut tuoteselosteita, taiteilijat nauravat räkäisesti kriitikoilleen. Image kutsui kirjailijan, koreografin, ex-kriitikon ja kriitikon keskustelemaan, voisiko kritiikin vielä pelastaa.

 

”Kopautan häntä olkapäälle ja painan lamauttimen ohimoon. Sininen rätisee porttikäytävässä. Kriitikko kaatuu kasvoilleen. Hän kouristelee kuin yhtyisi asfalttiin. Sitä jatkuu hetken. Siitä tulee maneeri.”

Lisää »

Sivut