Beta

Antti Ahtiluoto

Ole oma itsesi. ”Tubettaminen on avointa, henkilökohtaista, välitöntä. Television tekeminen on pitkä prosessi, jossa tekeminen on käsikirjoitettua. Suurin osa tubettajista ovat avoimesti omia itsejään. Siinä ei ole välikäsiä.”

Muodosta yhteisö. ”Jokaisella tubettajalla on katsojista muodostuva yhteisö. Yhteisö pitää luoda sisällöllä. Myös vuorovaikutus on tärkeää. Jos julkaisen videon, luen kommentit läpi ja vastaan niihin.”

Lisää »

Älä osta pikamuotia. ”Pikamuoti on 
muuttanut suhtautumistamme vaattei-
siin. Vaatteista on tullut kertakäyttökulutushyödykkeitä. Systeemi, jossa ostetaan paljon ja halvalla, ei voi koskaan muuttua kokonaan vastuulliseksi.”

Laajenna designkäsitystäsi. ”Design 
on esteettisyyttä, käytettävyyttä ja laatua mutta se on myös tuotteen koko elinkaari – ekologisesta ja eettisestä materiaalin tuotannosta kierrätykseen tai muuhun loppukäsittelyyn.”

Lisää »

Sarjayrittäjä, keksijä Janne Käpylehdolle työ on myös harrastus. Kunhan hän saa peräkärry­aurinkovoimalansa valmiiksi, hän aikoo kehittää sähköjohdotonta konserttia.

Tarjoa faktoja. ”Työskentelen aurinko­sähkön parissa, ja Suomessa sen toimivuutta kyseenalaistetaan usein, koska Suomessa on talvi ja pimeää. Samat kysymykset toistuvat loputtomiin, joten vaikkapa taloyhtiöille olen tehnyt kartoituksia, joissa on valmiit vastaukset tyypillisiin kysymyksiin sekä taloudelliset laskelmat.”

Lisää »

Sarjayrittäjä Janne Käpylehdolle työ on myös harrastus. Kunhan hän saa peräkärryaurinkovoimalansa valmiiksi, hän aikoo kehittää sähköjohdotonta konserttia.

Tarjoa faktoja. ”Työskentelen aurinkosähkön parissa, ja Suomessa sen toimivuutta kyseenalaistetaan usein, koska Suomessa on talvi ja pimeää. Samat kysymykset toistuvat loputtomiin, joten vaikkapa taloyhtiöille olen tehnyt kartoituksia, joissa on valmiit vastaukset tyypillisiin kysymyksiin sekä taloudelliset laskelmat.”

Lisää »

Vuoden nuoreksi muotoilijaksi valittu luova johtaja Laura Väinölä 
hakee perspektiiviä työhönsä käymällä säännöllisesti meren rannalla.

 

Yhdistele asioita. ”Jos olet kuvanveistäjä, hae inspiraatiota jostain muualta kuin toisilta kuvanveistäjiltä. Tai jos olet bloggaaja, älä ota mallia muilta bloggaajilta, muuten rupeat näyttämään samalta kuin kaikki muutkin. Eri asioita yhdistelemällä pystyy luomaan jotain uutta. Itselleni taide ylipäänsä on tärkeä inspiroija.”

Lisää »

Vanelja-blogin Virpi Mikkonen teki nautinnosta itselleen uuden ammatin. Pian Mikkosen vegaanijäätelökirja julkaistaan Yhdysvalloissa. Seuraavaksi hän haluaa kehittyä yrittäjänä.

 

Ota askel. ”Edellisessä työssäni toimittajana huomasin kipinän kadonneen ja päätin ryhtyä yrittäjäksi. Vasta silloin todella löysin intohimoni. En todellakaan sano, että kaikkien pitäisi suin päin jättää päivätyönsä. Positiivisia muutoksia voi tapahtua ottamalla pieniä askelia ja opettelemalla vähä vähältä luottamaan asioihin, joita kohti intuitio ohjaa.”

Lisää »

Tuomo Menswear ja Solo for men -vaateliikkeiden perustaja Heikki Varrio opiskeli äitinsä mieliksi opettajaksi, vaikka halusi vaatekauppiaaksi. Hyvän myyjän salaisuus on hänen mielestään mielenhallinnassa.

Opettele mielenhallintaa. ”Olen opetellut ymmärtämään mielen toimintaa, jotkut kutsuvat sitä valaistumiseksi. Yritän vapautua pakonomaisesta ajattelusta. Kuulostelen, mistä mielialani johtuvat, ja yritän luoda rauhallisemman mielentilan. Henkisestä tilasta täytyy huolehtia, että pystyy olemaan luova.”

Lisää »

Kotitalousopettaja ja seksuaalineuvoja Kaisa Hemming-Kyrön mielestä ihmiset pelkäävät eniten epäonnistumista. Esimerkkiä voi näyttää mokailemalla itse.

Laajenna skaalaa. ”Minulla on ravintola-alan, lentoemännän, kotitalousopettajan, terveystiedon opettajan ja seksuaalineuvojan koulutus, olen burleskitanssija ja -opettaja ja maatalon emäntä. Se ei ole vaatinut 20 vuoden urasuunnitelmaa. Olen tehnyt asioita, jotka kiinnostavat, ja ne ovat tehneet minut onnelliseksi. Reippaus riittää eikä kaikesta tarvitse osata kaikkea: en ole opetellut lypsämään lehmiä.”

Lisää »