Beta

Anna Autio


Välimerestä on tullut suuri joukkohauta, johon on hukkunut kymmeniä tuhansia ihmisiä. Tähän asti hukkuneiden henkilöllisyys ei ole kiinnostanut ketään. Nyt Italian viranomaiset yrittävät selvittää, keitä he ovat.

 

Kaksi nahkaista amulettia, joiden sisään on ommeltu hippunen kotimaan hiekkaa. Punaisesta American Legend -tupakka-askista repäisty pahvipala, jonka taakse on kirjoitettu sinisellä kuulakärkikynällä viisi puhelinnumeroa. Viimeisen numeron seiskat on painettu kynällä useaan kertaan, selventämiseksi.

Lisää »

Kauramoottori

Hyvät ideat tunnistaa siitä, että ne 
on heti pakko päästä kertomaan. 
Niin kävi myös Maija Itkoselle, kun 
hän keksi, että kaura voisi olla uusi liha.

 

Lihaa korvaavat tuotteet ovat viimeinkin lyömässä kunnolla läpi, The New York Times -lehti kirjoittaa laajassa artikkelissaan ruokamarkkinoiden murroksesta. Maku on lähempänä lihaa kuin koskaan, ja kysyntä kasvaa nopeasti useasta eri syystä, kerrotaan jutussa. Siinä esitellään useita amerikkalaisia kasviproteiiniyrityksiä ja niihin uskovia sijoittajia.

Lisää »

Muoti on kaikkialla, ja kaikki on muotia. Kuoliko muoti, kun julkkiksista tuli 
seuratuimpia suunnittelijoita ja pikaketjuista vaatekauppojamme?

 

"Muoti on kuollut sellaisena kuin me sen tunnemme”, pamautti trendiasiantuntija Li Edelkoort viime keväänä Design Indaba -tapahtumassa Cape Townissa. ”Muoti on menettänyt kosketuksen siihen, mitä maailmassa tapahtuu ja mitä ihmiset haluavat. Muoti ei enää ennusta tulevaa”, Edelkoort jatkoi.

Lisää »

Vaikea  yhtälö. Kirjailija Iida Rauman romaaneissa on paljon seksiä. Se on tapa kertoa vallankäytöstä. 
 

Pahinta oli odottaminen. Oli kulunut päiviä, viikkoja ja kuukausia. Romaani oli ilmestynyt syyskuussa. Marraskuussa kirjailija Iida Rauma vitsaili jo hyppäävänsä Sanomatalon katolta, jos hänen uudesta Seksistä ja matematiikasta -kirjastaan ei ilmesty arviota ennen joulua. Rauma oli tehnyt sitä varten valtavasti taustatyötä ja kirjoittanut yli neljä vuotta.

Lisää »