Beta

Aki Roukala

Eevil Stöö on Suomen paras räppäri.

Eevil Stöö on kolminkertainen listaykkönen.

Eevil Stöö on gangstaräppilegenda.

Eevil Stöö on pajauttava Stöö.

Eevil Stöö on suuri ajattelija.

Eevil Stöö on superjäinen multilahjakkuus.

Eevil Stöö on musta joutsen.

Eevil Stöö on Monsp Recordsin sotilas.

Eevil Stöö on tuntematon sotilas.

 

Lisää »

Vuonna 1980 Levyraadissa esiintyi siististi pukeutunut mutta ärsyttävästi virnuileva nuori mies. Sen koommin Kauko Röyhkä ei ole jättänyt meitä. Ajat muuttuvat, mutta Röyhkä ei. Lähes kolmenkymmenen vuoden jälkeenkään kukaan ei tunnu tietävän, kenelle tai mille hän nauraa.

 

Vasta astuessani kahvilaan asia toden teolla valkenee minulle. En muista, tai pikemminkin en osaa muistaa, aikaa ennen Kauko Röyhkää; Suomea ilman Kauko Röyhkää.

Lisää »

Joonas Neuvosen dokumentti Reindeerspotting kuvaa rovaniemeläisten huumeidenkäyttäjien elämää. Ankea todellisuus kävisi huumevalistuksesta, mutta se ei ole ohjaajan mukaan elokuvan tarkoitus.

 

Kuumeinen mies istahtaa voipuneena vuosaarelaisen ravintolan puupenkille. Niskassa roikkuu rastoja ja kasvojen parta sojottaa kuin risukasa. Joonas Neuvonen, 30, katsoo kaukaisuuteen, mutta ei ole poissaoleva. Hän kääntää katseen silmiin ja hymyilee.

Lisää »

Jotkut luulevat, että runoilijat elävät apurahoilla, juovat liikaa alkoholia, ovat kevytkenkäisiä ja näkevät maailman toisin kuin muut. Naurettava ajatus. Paitsi jos kyseessä on Miki Liukkonen.

 

Tässäkö on uusi Saarikoski? Kirjallisuuspiireissä on jo jonkin aikaa kohistu nuoresta lahjakkaasta runoilijasta, oululaisesta Miki Liukkosesta.

Lisää »

Kati Ala-Ilomäki matkusti Berliiniin kysymään ammattilaisnyrkkeiljä Robert Heleniukselta, miksi lyöminen tuntuu niin hyvältä. Ei hänkään tiedä.

 

Saksalaisen nyrkkeilytallin Sauerland Eventsin treenisali sijaitsee Berliinin Olympiastadionin kupeessa. Rakennuksesta on mahdotonta määritellä, mistä se alkaa ja mihin se loppuu, ja sen massiivisuus kertonee jotain rakennuttajan Adolf Hitlerin suhteesta maailmaan.

Lisää »

Sauli Niinistö on synonyymi tiukalle taloushallinnolle ja tylyille lausunnoille. Mutta kuka hän oikeastaan on? Image seurasi valtiovarainministeriä vallan käytävillä ja kabineteissa. Tupakannatsojen päästä ei löytynyt karismaattista kansanjohtajaa, vaan askeetti, jonka autolle nauravat eduskuntatalon vahtimestaritkin. Keväällä politiikan jättävä Niinistö ei halua tehdä mahtipontista testamenttia. Sen sijasta hän kertoo meille opettavaisen kansansadun.

 

Lisää »

Sivut