Beta

Aapo Huhta

Tuomas Nyholm on dekkareita kirjoittava jääkiekkotoimittaja. Siitä huolimatta hän sanoo keskittyneensä elämässään herkkiin asioihin.

 

Siitä on kohta jo kymmenen vuotta, kun maailma oppi sanomaan ”kovaksi keitetty” ruotsiksi. Stieg Larssonin Millennium-sarja käynnisti ilmastonmuutoksen. Lukijakunta, joka oli jo louhinut tyhjäksi illuusiottomaksi piestyt jenkkidekkarit ja kotoiset brittipoliisikirjat, käänsivät katseensa kohti ennen puhtoisina pidettyjä pohjoismaita.

Lisää »

Taksiliikenteen kaltaisiin kuljetuspalveluihin tarvitaan Suomessa ely-keskuksen myöntämä taksilupa. Asianajaja Jaakko Lindgren tietää kuitenkin omasta kokemuksestaan, että Uberin kaltaiset yritykset tekevät elämästämme yksinkertaisesti helpompaa. 

 

Heikon Wunderbaumin kaltaisen hajun muistan hyvin, auton merkin huonommin. Luultavasti se oli Kia, saman hinta- ja kokoluokan porrasperä joka tapauksessa. Auton kuljettaja noukki minut kyytiin lontoolaisen Millenium Hotel Mayfairin edestä, jossa olin ladannut kuljetuspalvelu Uberin sovelluksen puhelimeeni.

Lisää »
Kommentoi 6
Teksti: Kuvat: Aapo Huhta

Talouslama ja nettikauppa ovat ajaneet perinteisen kaupan kriisiin. Juha Itkonen lähti Hämeenlinnaan kaupoille.

Rakennus on paikallaan, siinä missä se on ollut nyt 25 vuotta. Moottoritien itäpuolella, kaupungin sisäänajorampin kupeessa – huomattava osa suomalaisista on luultavasti jossain elämänsä vaiheessa ajanut sen ohi sitä millään tavoin edes rekisteröimättä.

Lisää »

Toisten mielestä ABC-myymälät tappavat läheltään kaiken, toisten mukaan ne piristävät pikkukuntia. Image lähti ABC-kierrokselle läpi Suomen. Matkalle sattui nyhtöpossua, rekkakuskeja ja Teuvo Hakkarainen.

 

Keltainen toteemi on yllättävän pieni. Jopa niin lyhyenläntä, että oikeastaan se on kuin jättikokoinen liikennepoliisi näyttämässä pysähtymiskäskyä kuutostien laidassa.

Lisää »
Kommentoi 0
Teksti: Kuvat: Aapo Huhta

Suomea rakennetaan ja siivotaan virolaisvoimin. Valtaosa siirtotyöläisistä asuu Suomessa, mutta kymmenettuhannet kulkevat säännöllisesti lahden yli töihin. Image hyppäsi Tallinnan-laivaan.

 

Tämä risteilykansa on jakautunut kahtia. Hyvissä ajoin perjantai-illan lähtöselvitykseen ovat tulleet he, joille laivamatka Tallinnaan tarkoittaa viihdeparatiisin esikartanoa ja tavaroiden vapaa liikkuvuus täyttä olutkärryä. 

Lisää »